του Νίκου Γκανίλα , πολιτικού μηχανικού- ιδρυτικού μέλους της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

» Ο κλάδος μας … είναι εκείνος που αντιλαμβάνεται την αξία και την καθοριστική δύναμη που έχει για να τονωθεί η πραγματική οικονομία. Υποδεχόμαστε το 2017 με 2 σημαντικές αλλαγές :1) το ασφαλιστικό μας ταμείο ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ στον ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ !!! 2) Από 1-1-2017 έχουμε την δημιουργία του ΤΜΕΔΕ.»
Όχι συνάδελφοι, δεν είναι δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου, ούτε σχόλιο του αλήστου μνήμης μεταρρυθμιστή Κατρούγκαλου. Είναι το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου του ΤΜΕΔΕ, εκλεκτού του απερχόμενου Προέδρου του ΤΕΕ συν. Στασινού και μεγαλοστελέχους της ΔΚΜ.
Ώστε, κ. Πρόεδρε, » ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» η διάλυση του ΤΣΜΕΔΕ, η αρπαγή των περιουσιακών του στοιχείων που αποτελεσε τον μόχθο δεκαετιών χιλιάδων Μηχανικών, η εξόντωση των συναδέλφων με τις ληστρικές εισφορές που επιβάλλει «η μεταρρύθμιση» και δεν μπορεί κανένας πλέον να πληρώσει και το τσεκούρεμα των συντάξεων των απόμαχων συναδέλφων, που δεν αρκούν πλέον γιά να ζήσουν !!
Εμείς πιστεύουμε ότι ταμείο μας δεν «ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ» στον ΕΦΚΑ. «ΤΟ ΕΝΤΑΣΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ», και παρά την καθολική αντίδραση και διαφωνία των Μηχανικών που πιστεύουν ότι η Κυβέρνηση κατέστρεψε ένα υγειές και αυτοτροφοδοτούμενο ταμείο που δεν επιβάρυνε ποτέ τον προυπολογισμό της χώρας. Δεν γνωρίζουμε αν πιστεύεις και εσύ το ίδιο. Στην περίπτωση πάντως αυτή η πιό έντιμη στάση, θα ήταν η καταγγελία του εξαμβλώματος Κατρούγκαλου και η παραίτηση.
Και βέβαια οι Μηχανικοί αντιλαμβάνονται την καθοριστική δύναμη του κλάδου να συμβάλει στην πραγματική οικονομία, Πώς όμως το αντιλαμβάνεσαι εσύ ως Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ ? Μήπως με την επιβολή των εισφορών που περιλαμβάνει η «μεταρρύθμιση» και που θέτουν εκτός μάχης το 80% των Μηχανικών (όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Στασινός στην ανακοίνωσή του προς τα πολιτικά κόμματα) ? Σε αυτήν την περίπτωση, σε τι χρησιμεύει ο Πρόεδρος ΤΕΕ των Μηχανικών (που δεν υφίστανται ως κλάδος) αλλά και του «ασφαλιστικού» τους ταμείου ΤΜΕΔΕ ?

Υ.Γ. Θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον σημερινό Πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ αυτοί που τον διόρισαν, ή θα του υποδείξουν ευγενικά να παραιτηθεί. Ή μήπως πρέπει να ερωτηθεί και ο κ. Σπίρτζης ?

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account