Ανακοίνωση της Ανασυγκρότησης Μηχανικών 11/5/2017.

Το Σάββατο 6/5 πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η  συνέχιση της ειδικής συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ , για την εκλογή του γενικού γραμματέα και του αναπλ. γενικού γραμματέα της ΔΕ ΤΕΕ.

Στη διαδικασία τα προσχήματα του «οικουμενικού» προεδρείου, που επικαλέσθηκε ο συν. Στασινός κατέρρευσαν…Από την πρώτη ψηφοφορία για το γ.γ. φάνηκε η διακομματική «σύμπλευση», για τον αποκλεισμό του συνδυασμού μας, που εξελέγη 4ος πανελλαδικά μετά από τις κομματικές παρατάξεις της ΝΔ, ΔΗΣΥ  και ΣΥΡΙΖΑ και θα έπρεπε να συμμετάσχει στο υποτιθέμενο πενταμελές αναλογικό προεδρείο. Μάλλον δεν έπαιξε ρόλο η…σειρά κατάταξης των παρατάξεων, αλλά η σειρά προτίμησης του προέδρου του ΤΕΕ σε πρόσωπα… Και επισήμως λοιπόν «πολύχρωμη» κομματοκρατία για το ΤΕΕ!!! Όμως πλέον οι συνάδελφοι καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι!!! Η Ανασυγκρότηση απείχε από τις ψηφοφορίες.

Την Κυριακή 7/5 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου, με θέματα τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές της δράσης των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ και τον προγραμματισμού του διαλόγου για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του ΤΕΕ . Επίσης τέθηκε εκτάκτως ως θέμα, από τον πρόεδρο του ΤΕΕ ,  η τροποποίηση του προϋπολογισμού του  ΤΕΕ.

Ο συν. Μήτρου ενώ αναπτύσσει τα βασικά σημεία της εισήγησής μας.

Σε ότι αφορά τις κατευθυντήριες γραμμές των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ , το προεδρείο της Αντιπροσωπείας κατέθεσε την εισήγηση, που μπορείτε να δείτε εδώ.

Η Ανασυγκρότηση Μηχανικών σε συνεργασία με τις παρατάξεις, ΤΕΕ από την Αρχή , ΔύναΜη, και Α.Κ.Μ.Η. κατέθεσε εισήγηση που μπορείτε να τη δείτε εδώ. Επίσης την εισήγηση την κοινοποιήσαμε και σε άλλες παρατάξεις όμως παρά τη συμφωνία σε πολλά θέματα, δεν κατέστη δυνατή η διαμόρφωση κοινής πρότασης, λόγω διαφωνιών σε κάποια επί μέρους σημεία.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με βάση τις δύο εισηγήσεις που είχαν κατατεθεί, ο συντονιστής της Ανασυγκρότησης Μηχανικών και μέλος της Α/ΤΕΕ συν. Δημήτρης Μήτρου παρουσίασε τα βασικά σημεία της εισήγησής μας και απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των αντιπροσώπων.

O εισηγητής μας συν. Μήτρου , απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των αντιπροσώπων. Στο βήμα ο εκπρόσωπος της ΡΙΖΟ.ΠΡΩ συν. Ανδρεαδάκης.

Ακολούθησε ψηφοφορία και η εισήγηση του προεδρείου υπερψηφίστηκε ως βασική εισήγηση της συνεδρίασης. Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από πολλούς συναδέλφους και κατάθεση τροπολογιών (και από εμάς) , που διαμόρφωσαν την τελική απόφαση, η οποία περιλαμβάνει και στοιχεία από τη δική μας εισήγηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του προγραμματισμού δεν τοποθετήθηκε ο… πρόεδρος της ΔΕ ΤΕΕ. (Επίσης η καθυστέρηση από την πλευρά μας για να σας ενημερώσουμε, οφείλεται στο γεγονός ότι περιμέναμε τη δημοσίευση της τελικής απόφασης από το προεδρείο της Αντιπροσωπείας, που μέχρι τη στιγμή που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές, δεν έχει γίνει ακόμη.)

Σε ότι αφορά το θεσμικό πλαίσιο το προεδρείο της Α/ΤΕΕ έθεσε προθεσμία μέχρι τις 30/6, για να καταθέσουν όλες οι παρατάξεις τις προτάσεις τους.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του  ΤΕΕ, με σημαντικότερη αναδιανομή δαπανών αυτή που απαιτείται,για να μπορέσει στην ουσία να χρηματοδοτήσει έκτακτα το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, το οποίο έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπερψηφίσαμε την πρόταση γιατί όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕ υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι (τη σχετική εισήγηση μπορείτε να τη δείτε εδώ ). Θα επανέλθουμε στο θέμα για να μας γίνει μια αναλυτική ενημέρωση, για τα οικονομικά προβλήματα του του ΤΕΕ και του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ.

Τέλος ανακοινώθηκε  από το προεδρείο ότι η επόμενη συνεδρίαση της Α/ΤΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 10/6 ,  με θέμα τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων μηχανικών.

 

 

 

 

© 2015 Ανασυγκρότηση Μηχανικών: σχεδιάζοντας ένα νέο ΤΕΕ

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account