ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ- 17/11/2015

Η συνεδρίαση της Α/ΤΕΕ της 1/11 αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, της αναποτελεσματικότητας των οργάνων διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Δεκαπέντε μέρες μετά και το αν υπήρξε ή όχι…απόφαση αποτελεί αντικείμενο διαξιφισμών στα…blog!

αρχείο λήψης (3)Οι πρόεδροι της Διοικούσας και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ μεθοδευμένα, οδήγησαν με τη στάση τους τη συνεδρίαση που είχε προγραμματισθεί ειδικά για το Ασφαλιστικό, σε αδιέξοδο. Η επιλογή του χρόνου , της διάρκειας, ακόμη και του χώρου-στις 15:00 έπρεπε να εκκενωθεί η αίθουσα για να ετοιμασθεί για άλλο ευχάριστο…κοινωνικό γεγονός- έγιναν για να μην καταλήξει το σώμα, όπως συνήθως, σε άμεσα εκτελεστέα απόφαση.

Οι δύο συναυτουργοί, δεν έκαναν καμία ουσιαστική τοποθέτηση στη συνεδρίαση και το πόρισμα της επιτροπής ειδικού σκοπού του ΤΣΜΕΔΕ, «βυθίστηκε αύτανδρο» από τα απόνερα της σύγκρουσης που υποβόσκει αυτό το διάστημα στο επιμελητήριο, μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την αυτόνομη πορεία του ΤΣΜΕΔΕ και αυτών που υποστηρίζουν τη συνέχιση της σύμπραξης με τους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους στα πλαίσια του ΕΤΑΑ.

Μιας σύγκρουσης, που μπροστά στα σενάρια που διαρρέουν για τη δημιουργία ενός υπερ…ΙΚΑ από την κυβέρνηση, που θα καταπιεί τα αποθεματικά μας, μοιάζει με… φιλοσοφική διαφωνία.

Οι προτάσεις μας για την επιλογή ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου , κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, δεν «βολεύουν» τους μέχρι τώρα αλλά και τους επίδοξους διαχειριστές της περιουσίας του ταμείου μας. Η αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του ασφαλιστικού μας φορέα, είναι σκόπιμο για ορισμένους να χαθεί στη λήθη της ιστορίας… Για αυτό προσπαθούν -τις προτάσεις μας- ή να τις αγνοήσουν, ή να τις υποβαθμίσουν, εκμεταλλευόμενοι και την ιδεοληψία ενός κομματιού της αριστεράς που μέχρι να έρθει ο…υπαρκτός σοσιαλισμός θα τους αφήνει να…αλωνίζουν!

fish-small-eat-bigΓια την Ανασυγκρότηση Μηχανικών, η αντιπροσωπεία της 1/11, για την οποία δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ χωρίς αποτέλεσμα ,σε μια κρίσιμη στιγμή, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η υποβάθμιση των δημοκρατικών διαδικασιών στο ΤΕΕ, που έχει σαν φυσικό επακόλουθο την απραξία του, είναι κατά τη γνώμη μας, από τις κύριες αιτίες για την απαξίωση του επιμελητηρίου στα μάτια των συναδέλφων. Την ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων και τη διατύπωση προτάσεων στα όργανα διοίκησης την έχουν αντικαταστήσει, η πολιτική συνδιαλλαγή στο παρασκήνιo ομάδων εξουσίας , που θεωρούν το ΤΕΕ…τρόπαιο. Η ανεπάρκειά τους είναι εμφανής… « Όπλο» τους η διαχείριση του «φέουδου» και οι «πρόθυμοι» αρκετοί.

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

εμείς λέμε για αυτή τη νοσηρή κατάσταση: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Επιδιώκουμε δημοκρατικές διαδικασίες που θα οδηγούν σε αποφάσεις που θα υλοποιούνται μεfb_profile_pic_yellow αποτελέσματα.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στην προκοπή του τεχνικού κλάδου του οποίου είμαστε μέλη και όχι να δρέψουμε διορισμούς και αντιμισθίες , ενώ οι συνάδελφοι μας εξουθενώνονται επαγγελματικά.

Προσπαθούμε, χωρίς μαξιμαλισμούς, να ξαναβάλουμε την παραγωγική πολιτική στο επιμελητήριο και όχι να το εκμεταλλευθούμε για μια θέση σε μια κυβέρνηση ή σε κάποια κομματική ιεραρχία.

Είναι λογική η απογοήτευση σας, όμως κάθε περαιτέρω αποχή και αδιαφορία, για ότι συμβαίνει στο ΤΕΕ, ενισχύει τις νοοτροπίες που το κατάντησαν έτσι.

Ελάτε να μετατρέψουμε το επιμελητήριο από βραχνά σε πολύτιμο σύμμαχο.

Σας καλούμε λοιπόν όλες και όλους να ενισχύσετε τον διαρκή αγώνα μας για την Ανασυγκρότηση του ΤΕΕ.

© 2015 Ανασυγκρότηση Μηχανικών: σχεδιάζοντας ένα νέο ΤΕΕ

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account