Το νέο κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ

Το νέο κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ

Ανακοίνωση της Ανασυγκρότησης Μηχανικών 19/4/2016

Με την δημιουργία του ΕΦΚΑ και την υπαγωγή όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε αυτόν, γράφτηκε ο επίλογος του ταμείου των Μηχανικών. Με την κατάθεση του νομοσχεδίου γιά ψήφιση από την βουλή, δημιουργείται ένας ενιαίος τομέας ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίον υπάγονται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, το ΕΤΑΑ, το ΝΑΤ, ο ΟΑΕΕ, το ΤΑΥΤΕΚΩ κλπ.

Πόροι του ΕΦΚΑ θα αποτελέσουν: οι εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών, ΟΙ ΠΡΟΣΟΔΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ, και κάθε άλλο έσοδο ή πόρος των πρώην ταμείων που θεσμοθετείται υπέρ του ΕΦΚΑ.

Δηλαδή, με λίγα λόγια το ταμείο μας, όχι μόνο ισοπεδώνεται, αλλά και ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ. Κρίμα τον μόχθο και την αγωνία χιλιάδων Μηχανικών, που «ανταμείβονται» κατά τον χειρότερο τρόπο γιά την πολυετή προσφορά τους στην ανόρθωση και την ανάπτυξη της πατρίδας μας.
Ακόμη συγκροτείται το ΤΜΕΔΕ, που θα λειτουργεί ως ΝΠΙΔ, με αντικείμενο την εγγυοδοσία και πιστοδοσία των

Στιγμιότυπο από τα...πρόσφατα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΤΣΜΕΔΕ.

Στιγμιότυπο από τα…πρόσφατα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΤΣΜΕΔΕ.

ασφαλισμένων του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, που θα έχει ως πόρους του τις προσόδους της τ. διεύθυνσης Δ του ΤΣΜΕΔΕ. Μπορεί δε να μεταβιβασθεί τμήμα της περιουσίας του ΤΣΜΕΔΕ, κατόπιν απόφασης του Υπουργού Εργασίας. Όμως, με ΠΔ «μπορεί να ορίζονται και άλλοι σκοποί» (89 παρ. 3, εδ. α’) και με το άρθρο 91 παρ. 2 ορίζεται ότι τμήμα της περιουσίας του τέως ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να μεταβιβαστεί στο ΤΜΕΔΕ. Αυτή η τελευταία ρύθμιση προφανώς προστέθηκε για να αποτελέσει τη βάση για το «παράλληλο» τραπεζικό σύστημα του κ. Δραγασάκη μέσω τράπεζας Αττικής.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υπέστη η συνδικαλιστική μας ηγεσία από τον ανεκδιήγητο Υπουργό κ. Κατρούγκαλο, περιοριζόμενη σε μπανεράκια στο ίντερνετ και σε μερικές συνεντεύξεις «κονσέρβα» και βέβαια θα επανέλθουμε.

Υ.Σ. Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνουμε την επιβεβαίωση της συμμετοχής όσων υπέγραψαν ηλεκτρονικά την επιστολή προς το ΤΣΜΕΔΕ για την τράπεζα Αττικής.Όσες και όσοι υποβάλλατε τη φόρμα και δε λάβατε σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα:

Τηλ: 6983717563,
Skype: anasygkrotisi.mixanikon1,
Viber : Anasigkrotisi Mixanikon
Email: anasygkrotisi.mixanikon@gmail.com

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account