του Νίκου Γκανίλα-πολιτικού μηχανικού, ιδρυτικού μέλους της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

Ενώ το 2016 μας αποχαιρετά, δεν πρόλαβε το Υπουργείο Εργασίας να αποφασίσει πάνω σε ποιο εισόδημα θα υπολογισθούν οι ασφ. εισφορές 2017.

Την τελευταία στιγμή (όπως πάντα και παντού), έπεσαν στο τραπέζι από τους παράγοντες 3 σενάρια :
1) ασφ. εισφορές Α εξαμήνου 2017 βάσει του εισοδήματος 2015, ασφ. εισφορές Β εξαμήνου 2017 βάσει του εισοδήματος 2016 και εκκαθάριση των 2 εξαμήνων με το εισόδημα 2016 !! (έτσι ως γνωστόν παίζεται η κολοκυθιά).
2) ασφ.εισφορές Α και Β εξαμήνου 2017 βάσει του εισοδήματος 2015 (αφού είναι βέβαιο ότι η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων 2016 θα τραβήξει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου), όμως αυτός ο τρόπος υπολογισμού είναι ανακόλουθος με τον Νόμο !
3) ασφ. εισφορές Α και Β εξαμήνου 2017 βάσει ενός νέου συστήματος κλάσεων ( και όχι του εισοδήματος της προηγούμενης χρονιάς), με κατώτερη κλάση τον μικτό μισθό ανειδίκευτου εργάτη που είναι 586 ευρώ !! (τρέχα γύρευε), οπότε έχουμε επίσης καταστρατήγηση του Νόμου.
Έτσι η » μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού», από τον αλησμόνητο κ. Κατρούγκαλο, θυμίζει ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ, γιά όλους τους πολίτες που προσπαθούν να μαντέψουν το μέλλον τους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την «μεταρρύθμιση του φορολογικού». Η » δημιουργική ασάφεια» της Κυβέρνησης δίνει και παίρνει…

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account