ΠΥΡΑΜΙΔΑ-ΑΠΑΤΗ-490x310

Ένα σχόλιο από το Νίκο Γκανίλα-Πολιτικό Μηχανικό

Γιατί χρειάζεται να γίνει ένα νέο ταμείο (ΤΜΕΔΕ), μόνο και μόνο γιά να διαχειρίζεται την εγγυοδοσία- πιστοδοσία των ΕΔΕ, πράγμα που γινόταν μέχρι τώρα από μία απλή διεύθυνση του ΤΣΜΕΔΕ; Ποιούς «άλλους σκοπούς» μπορεί να υπηρετεί το νέο ΤΜΕΔΕ, εκτός από τα θέματα εγγυοδοσίας- πιστοδοσίας των εργοληπτών; Και γιατί χρειάζεται να μεταβιβασθεί τμήμα της περιουσίας του τ. ΤΣΜΕΔΕ στο νέο ΤΜΕΔΕ (με μία απλή απόφαση του Υπουργού εργασίας), τη στιγμή που είναι οικονομικά αυτόνομο λόγω αυξημένων εσόδων από τις εγγυητικές κλπ;
Πρόκειται γιά μία άνευ προηγουμένου ασέλγεια στο πτώμα του ΤΣΜΕΔΕ και στην περιουσία των Ελλήνων Μηχανικών, με προφανείς αλλότριους σκοπούς (παράλληλο τραπεζικό σύστημα και άλλοι πειραματισμοί των Δραγασάκηδων, Σπίρτζηδων και λοιπών αστέρων του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού).
Δυστυχώς, από την κατασπατάληση μεγάλου τμήματος των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ που χάθηκαν στην «επένδυση» της τράπεζας Αττικής (με την ευγενή χορηγία του τ. προέδρου συν. Σπίρτζη), τώρα φτάσαμε στο έκτρωμα Κατρούγκαλου, όπου το μοναδικό ταμείο γιά το οποίο γίνεται φιλότιμη προσπάθεια χειραγώγησης των αποθεματικών που απέμειναν, είναι το ΤΣΜΕΔΕ, και μάλιστα μέσω 2 μόνον άρθρων:
ΑΡΘΡΟ 89- ΠΑΡΑΓΡ. 3:» Με Π.Δ κατόπιν πρότασης του Υπ. εργασίας, μπορεί να ορίζονται και άλλοι σκοποί του ΤΜΕΔΕ.
ΑΡΘΡΟ 91-ΠΑΡΑΓΡ. 2:»τμήμα περιουσίας του τέως ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να μεταβιβασθεί στο ΤΜΕΔΕ με απόφαση του Υπ. εργασίας, κατόπιν οικονομικής μελέτης.


Καλώ λοιπόν τον πρόεδρο και την διοικούσα του ΤΕΕ να παρέμβουν και να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 89-90-91 του νομοσχεδίου, ενημερώνοντας τους συν Βουλευτές και τα λοιπά Κόμματα.
Και κάτι ακόμη: με ενέργειες όπως το κλείσιμο των ηλεκτρονικών συστημάτων που διαχειρίζεται το ΤΕΕ, το μόνο που θα καταφέρει είναι να στερήσει το Πασχαλιάτικο μεροκάματο των συναδέλφων και πάντως όχι να πλήξει την Κυβέρνηση. Με τέτοιες ενέργειες δείχνουν ή ότι βρίσκονται εκτός επαγγέλματος ή ότι δεν κατανοούν την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account