του Νίκου Γκανίλα , ΠΜ- προέδρου της Αντιπροσωπείας της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

 

 

 

 

Δήλωσε ο ΥΠΕΝ κ. Σταθάκης : « ο νέος Νόμος για τα αυθαίρετα, διαμορφώνει ένα πλαίσιο με το οποίο τίθενται κάποια κοινωνικά και άλλα κριτήρια που δεν υπήρχαν στο παρελθόν… ο νέος Νόμος αλλάζει τη διαδικασία αντιμετώπισης του θέματος των αυθαιρέτων από τούδε και στο εξής …..» .

Ως νέος σωτήρας για το περιβάλλον ενέσκηψε λοιπόν ο κ. Σταθάκης, ο οποίος έχει σχέση με το περιβάλλον και τα πολεοδομικά θέματα, όση « ο φάντης με το ρετσινόλαδο». Βέβαια και από τα Υπουργεία της αρμοδιότητας και του αντικειμένου του (π.χ. Υπουργείο … δίκαιης ανάπτυξης) απομακρύνθηκε κακήν- κακώς με μηδενικό έργο, αλλά ως Υπουργός δικαιούται να κάνει δηλώσεις για το περιβάλλον, τις πολεοδομίες (και ας μην ξέρει κατά που πέφτουν), το κτηματολόγιο, την οικονομία, την δικαιοσύνη (αυτή μας φταίει τελευταία), την ανεργία και βάλε, που όλα τα σκέφτεται και όλα τα τακτοποιεί η λαοπρόβλητη  Κυβέρνηση της αριστεράς.

Εμείς οι Έλληνες Μηχανικοί κ. Σταθάκη μας, θα μπορούσαμε να συγχωρήσουμε την ασχετοσύνη, την αγραμματοσύνη και την επιστημονική σας ανεπάρκεια για θέματα που δεν κατέχετε. Δεν μπορούμε όμως να συγχωρήσουμε το πολιτικό θράσος και την κομματική μαγκιά, όταν μάλιστα προέρχονται από έναν ακαδημαϊκό άνθρωπο. Την προσπάθεια μηδενισμού του έργου των προκατόχων σας για τα παραπάνω θέματα, την στιγμή που σε τέτοιου είδους σοβαρά προβλήματα θα πρέπει από το Υπουργείο να υπάρχει συνέπεια, συνέχεια και σταθερή πολιτική στάση για την αντιμετώπισή τους.

Και επειδή ως Μηχανικοί γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» τα πράγματα, θέλουμε να σας επισημάνουμε:

  • όλοι ανεξαιρέτως οι προηγούμενοι νόμοι των αυθαιρέτων (που είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε διαβάσει), περιείχαν κοινωνικά κριτήρια και διευκολύνσεις για τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών
  • θεωρούμε απαράδεκτο, η κάθε νέα Κυβέρνηση, να πιάνει κορόιδα όσους αφελείς πολίτες (περίπου ένα εκατομμύριο) έσπευσαν να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετά τους με ακριβότερα πρόστιμα στο παρελθόν, από αυτά που εσείς θεσπίζετε σήμερα, πουλώντας λαϊκισμό και « κοινωνική ευαισθησία», αγνοώντας τι σημαίνει συνέπεια και συνέχεια του κράτους.
  • ότι δεν είναι δυνατόν, οι «παράγοντες» του ΥΠΕΚΑ και εσείς ο ίδιος, να προσποιείστε πως δεν έχετε αντιληφθεί την νέα γενιά αυθαιρέτων που έχει ξεφυτρώσει από τον Ιούλιο του 2011 και μετά (η δήθεν κόκκινη γραμμή και του δικού σας Νόμου). Και ότι εδώ και έξι χρόνια δήθεν στήνουμε στα χαρτιά μηχανισμούς που θα αντιμετωπίσουν το νέο πρόβλημα, όλο μας λείπουν όμως οι πόροι, με την κρυφή σκέψη να μεταφέρουμε την καυτή πατάτα στην επόμενη Κυβέρνηση και να αποφύγουμε το πολιτικό κόστος.
  • Είστε βέβαιος ότι ο νέος ΝΟΜΟΣ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ που φέρνετε στη Βουλή θα μπορέσει από την επαύριο να εφαρμοσθεί όσον αφορά την ηλεκτρονική πολεοδομία, την τράπεζα γης, την μεταφορά του Σ.Δ. και διάφορα άλλα τερπνά? Ή μήπως όταν αυτά θα καταστεί δυνατόν να λειτουργήσουν, στην θέση σας θα είναι άλλος Υπουργός και στην θέση του κ. Τσίπρα άλλος πρωθυπουργός? Εν προκειμένω θα ήμασταν πολύ ευτυχείς, αν ερχόταν στη Βουλή ένας Νόμος που θα μπορούσε να λειτουργήσει την επόμενη μέρα χωρίς Υπουργικές αποφάσεις, Προεδρικά διατάγματα, διευκρινιστικές εγκυκλίους κλπ.

Αγαπητέ κύριε Σταθάκη, την επόμενη φορά που θα κάνετε δημόσιες δηλώσεις θα πρέπει να θυμάστε ότι ο  πολιτικαντισμός, ο λαϊκισμός και η πολιτική εξαπάτηση έχουν και τα όριά τους. Και ότι  εκτός από το κομματικό ποίμνιο σας παρακολουθούν και   νοήμονες  και σκεπτόμενοι άνθρωποι όπως είναι οι Μηχανικοί, που στο κάτω-κάτω στον τομέα του Υπουργείου σας γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εσάς…

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account