του Νίκου Γκανίλα, προέδρου της Αντιπροσωπείας της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

Πέρασαν μερικά χρόνια από τότε που το ΤΕΕ επί Προεδρίας ΣΠΙΡΤΖΗ ασχολήθηκε επισταμένως για να …ακυρώσει την επένδυση στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Τι ομάδες εργασίας, τι επιτροπές, τι εκτιμήσεις για την αξία της επένδυσης, πόσος αλήθεια χαμένος χρόνος, χρήματα και κατασπατάληση φαιάς ουσίας, υπό την καθοδήγηση του καιροσκόπου Σπίρτζη, ο οποίος τελικά είπε ναι σε όλα και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερο τίμημα!

Κατόπιν τον διαδέχθηκε ο νέος Πρόεδρος ΣΤΑΣΙΝΟΣ (ένθερμος υποστηρικτής της επένδυσης στο Ελληνικό), που πρότεινε μέχρι και την δημιουργία TASK FORCE ΤΟΥ ΤΕΕ για την προώθηση των μεγάλων επενδύσεων (και του Ελληνικού φυσικά) !

Δυστυχώς, από τις μεγαλοστομίες και την μπαρουφολογία  φτάσαμε στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ!

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν ήδη από την μεταβίβαση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ στον επενδυτή και την έγκριση της πώλησης από την Βουλή. Και η επένδυση έγινε κλωτσοσκούφι μεταξύ των αρχαιολόγων, της κ. Κονιόρδου, του δασάρχη και των λοιπών επίδοξων σωτήρων του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς (που πιστεύουν ότι έχουν την γενική αντιπροσωπία εν Ελλάδι).

Ο υπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ συν. Σπίρτζης

Το ΤΕΕ, μονίμως απόν και άφωνο, επιτρέπει σε σχετικούς και ασχέτους (π.χ. αρχαιολόγοι) να αποφαίνονται για θέματα αρμοδιότητας του ΤΕΕ και των Μηχανικών, όπως για παράδειγμα ότι: «τα ύψη των υπό κατασκευή κτιρίων δεν συνάδουν  με το ιστορικό περιβάλλον των αρχαιοτήτων στην Αθήνα» και άλλα ευτράπελα.

Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη (αυτή την στιγμή), που θα δώσει οξυγόνο σε ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο, φαίνεται ότι δεν απασχολεί την διοίκηση του ΤΕΕ, καθώς «ΤΥΡΒΑΖΕΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ». Τη στιγμή που η  επένδυση ωθείται στα βράχια !

«…Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη (αυτή την στιγμή), που θα δώσει οξυγόνο σε ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο, φαίνεται ότι δεν απασχολεί την διοίκηση του ΤΕΕ...»

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση των επενδυτών: «πρόκειται για αέναη και ανολοκλήρωτη διαπραγμάτευση, με συνεχείς και αιφνιδιαστικές ανατροπές των συμφωνηθέντων, που διαρρηγνύουν την εμπιστοσύνη»!

Ρωτάμε λοιπόν την διοίκηση του ΤΕΕ ΕΦΟΣΟΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ:  μήπως ήρθε η ώρα να παρέμβει, ως άμεσα ενδιαφερόμενο, βάζοντας πλάτη για την προώθηση της επένδυσης που κινδυνεύει να καταντήσει υπόθεση ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, που αδυνατούν να υλοποιήσουν μία απόφαση της Βουλής;

Η Ανασυγκρότηση Μηχανικών σκοπεύει να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην Αντιπροσωπεία.

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account