13516465_740925149382147_4709875069041120218_nΚοσμογονία στις εκλογές του ΣΠΜΕ…

Έξι-επτά παρατάξεις, πάνω από 400 υποψήφιοι που διεκδικούν την ψήφο μας, 3000 και βάλε ψηφοφόροι που θα επιλέξουν μέσα στο κατακαλόκαιρο τους εκλεκτούς, κάλπες σε όλους τους Νομούς (…αφού μιλάμε για πανελλήνιο Σύλλογο)….

Και όλα αυτά τα σπουδαία, προς τι ; Για έναν Σύλλογο:

  • σφραγίδα, που λειτουργεί όταν τα μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν να κάνουν τίποτε καλύτερο, στη χάση και στη φέξη, και όταν συνεδριάζει δεν παρίστανται ούτε τα μισά μέλη του
  • που λειτουργεί χωρίς κανένα σεβασμό στο καταστατικό, που παρατείνει τη θητεία του Δ.Σ. αυθαίρετα από 2 σε 4 χρόνια, χωρίς απολογισμό οικονομικών πεπραγμένων, χωρίς πρακτικά συνεδριάσεων κλπ.
  • Που δεν καταφέρνει να μαζέψει στις Γ.Σ. του παραπάνω από 60-70 άτομα (όταν στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 3800 συνάδελφοι) και μόνο το Δ.Σ. είναι δεκαπενταμελές.
  • στις εκλογές του οποίου είναι προδιαγεγραμμένο ποιος θα εκλεγεί στο Δ.Σ. από τις ολιγάριθμες αλλά καλά οργανωμένες κλίκες που έχουν το πάνω χέρι στις κομματικές παρατάξεις, και φυσικά δεν έχει καμία τύχη όποιος συνάδελφος διαθέτει κύρος ,γνώση και όρεξη για δουλειά, αλλά είναι «έξω από το μαντρί»
  • που είναι κατ όνομα πανελλήνιος, αφού δεν διαθέτει παραρτήματα στους περισσότερους Νομούς και στην πράξη αγνοεί τους συναδέλφους της «επαρχίας». Γι αυτό και έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς πολλοί τοπικοί Σύλλογοι Π.Μ.

Είναι φυσικό λοιπόν να αναρωτηθούμε : ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ?

Μήπως μόνο και μόνο για να ανακοινώσουν κάποια κόμματα ότι οι  σχηματισμοί τους στο χώρο των Μηχανικών κατατρόπωσαν τα αντίπαλα κόμματα ?

Μήπως για να αναβαθμισθούν κομματικά «οι ηγέτες» των παρατάξεων, βάζοντας υποθήκη για καμιά θεσούλα στον κρατικό μηχανισμό ή για καμιά βουλευτική ή δημοτική υποψηφιότητα ?

Η μήπως για να έχουν το πάνω χέρι στους Συλλόγους και το ΤΕΕ, στο θέμα του βολέματος εαυτών και αλλήλων σε επικερδείς  θέσεις (ο αγώνας τώρα εξαργυρώνεται) ?

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ διαθέτει πολιτικό προσανατολισμό υπέρ της διατήρησης του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, δεν έχει ούτε εξαρτήσεις ούτε υποχρεώσεις προς τα κόμματα και εκπροσωπείται από καθαρούς και έντιμους συναδέλφους. Συσπειρώνει όλους τους Μηχανικούς –και ιδιαίτερα τους νέους- που αγωνίζονται κάτω από εξοντωτικές συνθήκες για τον κλάδο για την  επιβίωση.

Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί τα τελευταία χρόνια τη διάλυση των  Συλλόγων και του ΤΕΕ με ευθύνη ανίκανων και ιδιοτελών ηγεσιών. Ο Έλληνας Μηχανικός παλεύει μόνος στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η χώρα (και ιδιαίτερα οι επιστημονικοί κλάδοι), και γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να περιμένει καμιά βοήθεια από τους διαλυμένους Συλλόγους και το ΤΕΕ.

Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, παρά την ολιγόμηνη παρουσία της στο χώρο των Μηχανικών, είναι η μόνη παράταξη με επεξεργασμένες θέσεις, προτάσεις και παρεμβάσεις αποσκοπώντας να ενημερώσει και  να κινητοποιήσει τους συναδέλφους , με στόχο την εξυγίανση του χώρου.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΠΜΕ. 

Ας Ανασυγκροτηθούμε! Δύναμή μας η ηθική συμπαράστασή σας!

Οι υποψήφιοι μας για τις εκλογές της Κυριακής είναι:

13516612_740925212715474_7892577654157657107_n

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account