του Νίκου Γκανίλα-ιδρυτικού μέλους της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

Αγαπητέ κ. Υπουργέ των οικονομικών,

πέρασε παραπάνω από ένας χρόνος σκληρής διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς! Κάθε φορά μας λέτε, ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση τον επόμενο μήνα, η οικονομία της χώρας μας θα βουλιάξει. Έχετε βουλιάξει την πατρίδα μας μέχρι σήμερα καμιά δεκαπενταριά φορές…
Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε ότι δεν διαπραγματεύεστε την τύχη του δικού σας μαγαζιού, αλλά την τύχη όλων μας. Και βέβαια, εσάς μπορεί να μην σας νοιάζει και πολύ-πολύ, αφού έχετε » τον γάιδαρό σας δεμένο» και τα φραγκάκια σας στο εξωτερικό παρκαρισμένα σε ασφαλή λιμάνια.

Ελάτε όμως στην θέση του μικρομεσαίου ελεύθερου επαγγελματία, επιχειρηματία ή καταστηματάρχη, που όλοι τους έχουν χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια» και όλοι τους περνούν αποφράδες ημέρες και νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου!
Ξέρετε γιά ποιούς μιλάμε. Γι αυτούς που περιμένετε να πληρώσουν στο Υπουργείο σας τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΕΦΚΑ και πολλά άλλα που επινοείτε καθημερινά, ώστε να μπορέσει με την σειρά του το κράτος να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς στο Δημόσιο. Αν καταστρέψετε λοιπόν και αυτούς που απέμειναν όρθιοι, τότε σίγουρα θα ψάχνετε γιά καινούργια δάνεια από τους κουτόφραγκους και εσείς θα πηγαινοέρχεστε γιά μερικά ακόμη χρόνια στις Βρυξέλλες με τον κόκκινο ντορβά στην πλάτη (αλήθεια τί κουβαλάτε εκεί μέσα, εκτός από τις τύχες μας και τα αριστερά σας οράματα?)

Τους τελευταίους μήνες άδειασαν πάλι οι τράπεζες από ρευστό. Ο καθένας προσπαθεί να περισώσει ότι του απέμεινε. Βλέπετε δεν πιστεύει κανείς Έλληνας πολίτης πλέον στην Κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς και στο δόγμα «της αναδιανομής του πλούτου» που έχει λανσάρει ο έτερος αριστερός Υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, εννοώντας την αναδιανομή του πλούτου των υπολοίπων (κορόιδων) και όχι του ιδίου (που βρίσκεται επίσης παρκαρισμένος σε ασφαλή λιμάνια του εξωτερικού).

Γιά να μην θέλετε να ολοκληρώσετε την αξιολόγηση, φαίνεται πως είστε διατεθειμένοι να φεσώσετε την χώρα με καμιά εννενηνταριά φρέσκα δισεκατομύρια (που βέβαια θα συνοδεύονται από ένα φρέσκο μνημόνιο και από τις ευχές του κ. Σόιμπλε). Έτσι θα στρογγυλέψει και ο λογαριασμός της Κυβέρνησης (μαζί με τα 87 δισ. του Μαίου 2015) περίπου σε ένα ακόμη ΑΕΠ της χώρας, γιά να μην μπερδευόμαστε κιόλας..

Απορούμε πάντως, όταν συναντιέστε συχνά-πυκνά με τους θεσμούς, σε ποιά γλώσσα συνενοείστε. Τί τους απαντάτε όταν σας ρωτούν π.χ. γιά την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού? Μήπως ότι κάτω από τα τσιμέντα του παλιού αεροδρομίου φύτρωσαν τίποτα αρχαία ή κανένα δάσος με σπάνια δένδρα? Η ότι τέλος πάντων σε αυτήν την χώρα κάνει κουμάντο ο Αρχαιολόγος της γειτονιάς, ο δασοφύλακας της περιοχής και οι πάσης φύσεως συλλογικότητες?

Πολύ καλά γνωρίζετε (ως έγκριτος οικονομολόγος τουλάχιστον επιπέδου Βαρουφάκη) ότι στην οικονομία δεν υπάρχει ο όρος «της πολιτικής λύσης», γι αυτό και δεν σας καταλαβαίνει κανείς από τους θεσμούς. Είναι και αυτό ένα εφεύρημα γιά ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ στους ιθαγενείς και στο αριστερό τσούρμο των Υπουργών και των Βουλευτών του σοσιαλισμού, μαζί με τις τελευταίου τύπου αρλούμπες γιά τα νέα μέτρα που έρχονται, που όπως ισχυρίζονται «εν χορώ και διατεταγμένη υπηρεσίᨻ τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης, είναι «δημοσιονομικά ουδέτερα» και σηματοδοτούν το τέλος της λιτότητας !! Αν και το ισχυρότερο επιχείρημα του Πρωθυπουργού είναι αναμφισβήτητα οι καρέκλες των Υπουργών και οι ατελείωτοι διορισμοί συγγενών και κομματόσκυλων.
Γι αυτό μην βιάζεσαι φίλε κ. Τσακαλώτο να ολοκληρώσεις. Γιά να το ευχαριστηθείς κιόλας! Και μαζί σου θα το ευχαριστηθούμε και εμείς, ζώντας ξανά τις αξέχαστες εμπειρίες του καλοκαιριού του 2015 και βιώνοντας γιά μία ακόμη φορά τα αριστερά οράματα που έχουν από καιρό σκοτίσει το μυαλό σου…

 

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account