Ανακοίνωση της Ανασυγκρότησης Μηχανικών 14/2/2017.

Κάποιοι αιρετοί στο ΤΕΕ ΤΚΜ , που κατέχουν διακριτές θέσεις, μάλλον δεν αντιμετωπίζουν τα καθήκοντά τους με τη δέουσα προσοχή, με αποτέλεσμα να φέρουν σοβαρές ευθύνες για δυσλειτουργίες και θεσμικά ολισθήματα , σε ότι αφορά τη λειτουργία βασικών οργάνων διοίκησης και ελέγχου, του μεγαλύτερου περιφερειακού τμήματος της Χώρας!

Έτσι μετά τη σειρά αμελειών που μας οδήγησε 15 μήνες μετά τις εκλογές του ΤΕΕ, όχι μόνο να μην έχουμε νέο πειθαρχικό συμβούλιο, αλλά να μην έχουμε καθόλου…πειθαρχικό συμβούλιο, (γιατί για το νέο που ορκίστηκε πριν τρεις μήνες, διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ότι η σύνθεσή του είναι παράτυπη), είχαμε χθες ακόμη ένα θλιβερό περιστατικό, που αποδεικνύει την παραπάνω διαπίστωσή μας.

Ενώ είχε προγραμματισθεί ειδική συνεδρίαση, της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ ΤΚΜ  για τις 18:00, για την εκλογή νέου μέλους  και αντιπροέδρου της ΔΕ ΤΕΕ ΤΚΜ, στις 17:00, ενημερώθηκαν οι παρατάξεις ότι δεν…θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. Προφανώς ο πρόεδρος της Α ΤΕΕ ΤΚΜ, που μας παρείχε τόσο έγκαιρα την πληροφορία ότι μια ώρα μετά δεν θα έχουμε… απαρτία, δεν είχε μαντικές ικανότητες. Από ότι μάθαμε εκ των υστέρων , ενώ είχε στείλει τη σχετική πρόσκληση, διαπίστωσε ότι κατά την άποψή του υπάρχει πρόβλημα ασυμβιβάστου, για έναν πιθανολογούμενο υποψήφιο για τη θέση και έτσι κρίνανε από κοινού με τον πρόεδρο της ΔΕ ΤΕΕ ΤΚΜ, ότι δεν θα γίνει συνεδρίαση μέχρι ως ότου πάρουν γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία για το θέμα.

Έτσι και ενώ δεν ήρθε κανείς από τις παρατάξεις τους (ΔΚΜ και ΣΥΡΙΖΑ) , βρεθήκαμε οι συνάδελφοι των υπολοίπων μη προνομιούχων παρατάξεων, να προσπαθούμε να καταλάβουμε (ή μάλλον να συνειδητοποιήσουμε με οργή) τα ακόλουθα:

  1. οι δύο πρόεδροι εξωθεσμικά αποφάσισαν να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη απαρτίας, λέγοντας στους αντιπροσώπους τους να μην έρθουν στη συνεδρίαση.
  2. η απόφασή τους αυτή μάλλον πάρθηκε αργά γιατί όπως είναι αυτονόητο δεν υπήρχε δυνατότητα, να ειδοποιήσουμε εγκαίρως τους συναδέλφους από όλους τους νομούς, οι οποίοι ήρθαν υπό βροχή, χωρίς λόγο. Μάλιστα ένας από αυτούς είχε και ένα μικροατύχημα , με ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
  3. πως προεξόφλησαν οι δυο πρόεδροι, ότι π.χ. δεν θα υπήρχε και κάποιος άλλος υποψήφιος,για τη θέση του αντιπροέδρου στη διαδικασία? Έτσι αντιλαμβάνονται τις δημοκρατικές διαδικασίες? Με το να τις ακυρώνουν τεχνητά, για να καλύψουν την ελλιπή προετοιμασία τους ή όταν δεν τους είναι βολικό?

Εκφράζουμε τη λύπη μας και επιφυλασσόμαστε για όλες τις σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα κρίνουμε ότι είναι απαραίτητες , αφού λάβουμε υπόψη τις εξηγήσεις που θα ζητήσουμε θεσμικά να  δοθούν,από τους υπευθύνους για τα χθεσινά θλιβερά γεγονότα.

 

 

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account