Ανακοίνωση της Ανασυγκρότησης Μηχανικών 6/3/2018

Το Σάββατο 3/3/2018 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ , η δεύτερη αυτής της θητείας -μετά από οκτώ μήνες- και η δεύτερη μετά από σχεδόν δύο χρόνια, λόγω και των εκλογών στο ΤΕΕ.

Η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε για δύο λόγους. Καταρχήν δεν υπήρξε η απαραίτητη απαρτία, ήρθαν 75 από τα 200 μέλη, (εκ των οποίων περίπου τα 120 είναι από τη Αττική). Την τακτική των διοικούντων με την έλλειψη απαρτίας «συμπλήρωσε» η κινητοποίηση μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που κατέλαβαν την αίθουσα και εμπόδισαν τη συνεδρίαση, ως αντίδραση στο γεγονός ότι θα γινόταν συζήτηση για την αλλαγή του τρόπου απόδοσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Μερικές παρατηρήσεις για το πριν και το μετά μιας συνεδρίασης που δεν έγινε ποτέ.

Πριν τη συνεδρίαση η Ανασυγκρότηση Μηχανικών ήταν η μόνη παράταξη που από την πρώτη στιγμή κατέθεσε αναλυτικές προτάσεις για όλα τα θέματα της συνεδρίασης (μητρώα,άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλιστικό). Καμία κομματική παράταξη δεν έκανε το ίδιο. Περιορίστηκαν σε γενικές τοποθετήσεις. Μάλιστα η παράταξη του προέδρου του ΤΕΕ, μπορεί να διοργάνωσε με επιτυχία…κοπή πίτας την προηγούμενη, αλλά τις προτάσεις της δεν τις είδαμε ποτέ. Την ίδια ώρα που τα μέλη της Ανασυγκρότησης Μηχανικών, συμμετείχαν στις συνεδριάσεις των προπαρασκευαστικών επιτροπών πληρώνοντας τα έξοδα από την τσέπη τους, κάποιες «φίρμες» της παράταξης του συν. Στασινού, δεν πάτησαν το πόδι τους σε καμία συνεδρίαση, τουλάχιστον για να «τιμήσουν» τις αντιμισθίες που έχουν πάρει από τις θέσεις που τους έχει στείλει το επιμελητήριο, ως εκπροσώπους του, διαχρονικά.

Για να προγραμματισθεί η συνεδρίαση της 3/3, η Κίνησή μας είχε αντιδράσει με επιστολές της προς το προεδρείο της Αντιπροσωπείας, τονίζοντας το αυτονόητο, ότι με βάση το νόμο, έπρεπε να συνεδριάσει το όργανο, για να δοθεί η δυνατότητα στους Αντιπροσώπους να υποβάλλουν ερωτήσεις για τις αποφάσεις που λαμβάνει η ΔΕ ΤΕΕ, τα τελευταία δύο χρόνια.

Επίσης για τη συνεδρίαση είχαμε καταθέσει δύο επερωτήσεις προς τον πρόεδρο και τη ΔΕ, για κάποια πολύ σημαντικά θέματα, οι οποίες φυσικά δεν συζητήθηκαν και δεν ξέρουμε πότε θα συζητηθούν.

Τέλος η επιτροπή για το ασφαλιστικό είχε καταλήξει σε πρόταση, με ευρεία συναίνεση  των μελών της ,προς την Αντιπροσωπεία, για την μετεξέλιξη του κλάδου της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ, σε ένα νέο αυτοδιοίκητο ταμείο για όσους δεν επιθυμούν να υπάγονται στο ΕΤΕΑΕΠ. Η ματαίωση της συνεδρίασης, στερεί από την όλη προσπάθεια πολύτιμο χρόνο.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ άσχημο πολιτικό σκηνικό στο επιμελητήριο, γιατί από ότι φαίνεται οι κομματικές παρατάξεις που το διοικούν περιμένουν να τα παρατήσουμε. Αυτό είναι και το μεγάλο τους λάθος. Γιατί εμείς σεβόμενοι την προσπάθεια των νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στην Κίνηση μας και διαθέτουν το λίγο χρόνο που τους απομένει, από τον καθημερινό αγώνα για τον επιούσιο, για τους συναδέλφους τους, διαμορφώνοντας προτάσεις, παίρνοντας πρωτοβουλίες, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια μας ή ακόμα και περιμένοντας να πετάξουν σε κάποιο αεροδρόμιο με δύσκολες καιρικές συνθήκες, για να πάνε σε κάποια συνεδρίαση, την ίδια ώρα που κάποιoi αδιάφοροι κομματικοί αστέρες δεν σηκώνονται από το κρεββάτι τους για να έρθουν στο ΤΕΕ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!

Το επόμενο διάστημα θα ζητήσουμε με επιστολή προς το προεδρείο της Αντιπροσωπείας, να ορισθεί το συντομότερο δυνατόν, τακτική συνεδρίαση.

Ας Ανασυγκροτηθούμε!

Δύναμή μας, η ηθική συμπαράστασή σας!

 

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account