Ανακοίνωση της Ανασυγκρότησης Μηχανικών 1/2/2017

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε στο ΤΕΕ ΤΚΜ στη Θεσσαλονίκη, η διαδικασία εκλογής οργάνων διοίκησης του τμήματος. Για τη συνεδρίαση που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Δευτέρα, διεκόπη, και συνεχίσθηκε χθες το απόγευμα, αποφασίσαμε να βγάλουμε σήμερα μια συνολική ανακοίνωση, προς ενημέρωση των συναδέλφων.

Καταρχήν…εγένετο ΦΩΣ ! 

Όλο το προηγούμενο διάστημα πριν τις διαδικασίες, είχαμε καλέσει ΟΛΕΣ τις παρατάξεις στο ΤΕΕ ΤΚΜ, για να συζητήσουμε επί συγκεκριμένου προγραμματικού πλάνου, που καταθέσαμε. Κατόπιν συζητήσεων καταλήξαμε τελικά , με κοινές συναντήσεις των εκπροσώπων μας, σε προγραμματική συμφωνία με τις παρατάξεις ΔΗΣΥΜΔΥΝΑΜΗ, ΕΛΕΜ, ΑΚΜΗ , ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ,την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΚΜ, με επιμέρους συναντήσεις και προτάσεις ανταλλαγμάτων, αναζητούσε «συμπληρώματα» για την επανεκλογή του. Παράλληλα διαμορφώσαμε κοινή πρόταση για τη διεκδίκηση της διοίκησης του ΤΕΕ ΤΚΜ . 

Στην πρώτη φάση της ειδικής συνεδρίασης για την εκλογή των οργάνων διοίκησης, οι παραπάνω παρατάξεις, υποστήριξαν από κοινού, το συνάδελφο Δημήτρη Μήτρου , από την Κίνησή μας, για πρόεδρο της ΔΕ ΤΕΕ ΤΚΜ. Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν (26-24 και 26-22), εκλέχθηκε οριακά ο νυν πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΚΜ.

Την επόμενη ημέρα σε ανάρτησή του στο fb,του ο επανεκλεγείς πρόεδρος  δήλωνε ότι το ΦΩΣ νίκησε το… σκοτάδι και ότι κάποιοι δεν…σεβάστηκαν το 37% της ΔΚΜ και κατέβασαν άλλη πρόταση για τον πρόεδρο. Το να αρνείται κάποιος ότι στη δημοκρατία αυτό δεν είναι κατακριτέο, δίνει «στίγμα» για την νοοτροπία του… Τώρα το ότι είμαστε εμείς το σκοτάδι και αυτός το…ΦΩΣ, αξιολογήστε το όπως θέλετε εσείς. Εμείς το αποδίδουμε στην πίεση των ημερών.

Σύντροφοι…ξαναμετρηθείτε

Την εκλογή του προέδρου ακολούθησε την προηγούμενη εβδομάδα ένα όργιο διαρροών για τις…διαρροές αντιπροσώπων που οδήγησαν σε αυτή. Στον τοπικό τύπο υπήρξε η πληροφορία – προφανώς από τη ΔΚΜ- ότι η ΕΛΕΜ και οι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ δεν τήρησαν τη συμφωνία μας και ψήφισαν το συνάδελφο Μπίλλια. Μάλιστα τα δημοσιεύματα αναφέρονταν και σε πιθανή… υποστήριξη από εκλέκτορα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δική μας εκτίμηση -και όχι μόνο-είναι ότι παρά τις αποφάσεις των συναντήσεων της τοπικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για λευκό, που διεξήχθησαν σε έντονο κλίμα λόγω των υπονοιών για…προδιαγεγραμμένη στήριξη του επανεκλεγέντος προέδρου, τελικώς κάποιοι αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, τον ψήφισαν.

Ενδεικτικό είναι ότι ενώ αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ , είχαν αποχωρήσει για τα σπίτια τους, πριν την ανακοίνωση του οριακού αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας (26-24) , επέστρεψαν στο ΤΕΕ ΤΚΜ -υπό τις αποδοκιμαστικές εκφράσεις στελεχών της παράταξής τους- στη μια παρά μετά τα…μεσάνυχτα μετά την ανακοίνωση του, για να ξαναψηφίσουν όπως δήλωσαν…λευκό στη δεύτερη ψηφοφορία. Δικαίωμά τους φυσικά, όμως σε απάντηση της απαξιωτικής ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε προς διάψευση των ισχυρισμών μας, τις επόμενες μέρες από τον εκπρόσωπο της παράταξής  τους , έχουμε να επισημάνουμε  –πέρα όσων έγραψε ήδη ο συνάδελφος Μήτρου– τα ακόλουθα:

  1. Νέος πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ ΤΚΜ είναι συνάδελφος από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 5 στους 60 εκλέκτορες).
  2. Ο νέος πρόεδρος της Αντιπροσωπείας δεν διέκοψε τη συνεδρίαση αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου της Αντιπροσωπείας, γεγονός που πήγε τη συνεδρίαση μέχρι τη 1 τα ξημερώματα. Ο χειρισμός της κατάστασης σαφώς ευνοούσε τον νυν πρόεδρο του ΤΕΕ ΤΚΜ, εξαιτίας του γεγονότος ότι η διακοπή θα διευκόλυνε κάποιες παρατάξεις, να αντικαταστήσουν όσους αντιπροσώπους, διαφοροποιήθηκαν από τις συλλογικές τους αποφάσεις. Δικαίωμα και αρμοδιότητα φυσικά του προέδρου, όμως υπενθυμίζουμε ότι το αποτέλεσμα ήταν οριακό.

Και ο επίλογος…

Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις περί Φωτός και η πρωτοφανής απομόνωση στην οποία οδηγήθηκε η παράταξη του νυν προέδρου, προφανώς οδήγησε τους πιο συνετούς από αυτή ,να υποστηρίξουν έμμεσα και άμεσα στη χθεσινή συνέχιση της συνεδρίασης, την κοινή πρόταση των έξι παρατάξεων μας για τη θέση του Αντιπροέδρου της ΔΕ, του συν. Σαμαρά από τη ΔΗΣΥΜ , ο οποίος εξελέγη (ήταν ο μοναδικός υποψήφιος) και τον οποίο συγχαίρουμε. Χαιρετίζουμε επίσης και την κίνηση των συναδέλφων της ΔΚΜ, να τον υποστηρίξουν.

Δυστυχώς η πρόταση της ομάδας των παρατάξεών μας για τη θέση του γενικού γραμματέα, με συνάδελφο από την ΕΛΕΜ, δεν ευοδώθηκε (η ΔΚΜ εξέλεξε το δικό της υποψήφιο) και αυτή η εξέλιξη από μόνη της καταρρίπτει τις αιτιάσεις κάποιων ότι η ΕΛΕΜ δεν τήρησε τη συμφωνία μας και άτυπα στήριξε τον νυν πρόεδρο.Αιτιάσεις και διαρροές που από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε (είπαμε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ μετρηθείτε).

Τέλος θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους εκλεγέντες καλή επιτυχία στο έργο τους, καλή… φώτιση και να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους, ότι θα συνεργασθούμε με όλους σε αυτή τη θητεία των οργάνων, με καλή πίστη και χωρίς προκαταλήψεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ ΤΚΜ εδώ.

 

 

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account