19028123-engineer-holding-a-helmet-in-the-hand-Stock-Photo-helmet-construction-safety

του Γιάννη Δαρδαμανέλη πολιτικού μηχανικού-μέλους της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Μετά το πέρας των εκλογών του Σ.Π.Μ.Ε. μήπως θα έπρεπε να ασκηθεί κριτική σε όσους είχαν την ευθύνη και σε όσους διαχειρίστηκαν την κατάσταση τον τελευταίο καιρό? Και τα λέω τώρα για να ενημερωθεί ο κόσμος και για να μην λένε κάποιοι,ότι έχουν ψηφοθηρικό χαρακτήρα οι παρατηρήσεις μου.
—->1)η απερχόμενη διοίκηση που αντί για διετή θητεία έφτασε τα 4,χρόνια έκανε εκλογές όταν τελείωσαν τα 300.000 ευρώ που παρέλαβε….
—->2)ο σύλλογος έχει απαξιωθεί πλήρως γιατί δεν παρήγαγε έργο και χρησιμοποιήθηκε ως σκαλοπατάκι για «θεσούλες» πάντα με το αζημίωτο και για το «καλό» των συναδέλφων….
—->3)οι γεν.συνελεύσεις και οι διαδικασίες προ των εκλογών για κλάματα, που δημιουργούν αίσθηση αποστροφής προς το σύλλογο, π.χ. όταν εγώ κατέβηκα με προσωπικά μου έξοδα στην προγραμματισμένη για τις 18.00 γεν. συνέλευση του απολογισμού του απερχόμενου Δ.Σ. και ξεκίνησε στις 20.00, ενώ το τελευταίο αεροπλάνο επιστροφής ήταν στις 22.00, είναι όλα αυτά μεθοδευμένα από την παράταξη που εδώ με απόλυτα δική της ευθύνη μετέθεσε τις εκλογές του Σ.Π.Μ.Θ. για Σεπτέμβρη με επιχείρημα το να έρθει περισσότερος κόσμος δίπλα στο σύλλογο….
—->4)Κάλπες στήθηκαν όπου βόλευε τη διοίκηση του συλλόγου, με παράδειγμα τη Χαλκιδική στην οποία ενώ υπάρχει έδρα Ν.Ε. ΤΕΕ και πρωτεύουσα νομού ο Πολύγυρος, ενώ η κάλπη στήθηκε στα Μουδανιά. Αντίστοιχα οι συνάδελφοι της Έδεσσας κλήθηκαν να επισκεφθούν τα Γιαννιτσά, αφού την προηγούμενη των εκλογών έμαθαν ότι εκεί θα στηθεί η κάλπη του νομού. Πολλοί από αυτούς ,επιλέγοντας ως κοντινότερη την κάλπη της Φλώρινας, αναγκάστηκαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με κάποιoν (ατομική εφορευτική) που θα…πήγαινε να ανοίξει το εκλογικό κέντρο, ο οποίος όμως μετά τις 12.30 το μεσημέρι και ενώ είχαν καταφτάσει οι υποψήφιοι της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ενημερώθηκαν ότι η κάλπη είχε ήδη κλείσει, και αποχώρησαν χωρίς να ψηφίσουν….! Δεν είναι τίποτα τυχαίο… αν σκεφτεί κανείς ότι η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ είχε τρεις υποψηφίους από Ν.Πέλλας (Αριδαία,Έδεσσα,Γιαννιτσά), ενώ η ΔΚΜ, έναν κι αυτός από Γιαννιτσά….

—->5)Μέσα σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον, στο οποίο δεν τηρήθηκε καμία ίση αντιμετώπιση, δεν είχαμε εκπρόσωπο στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και πιέστηκαν πολλοί συνάδελφοι με διάφορα μέσα, είμαι ευτυχής που η κίνησή μας με τους 59 υποψηφίους της (που κανένας δεν είναι κάτοικος εξωτερικού ή υποψήφιος για τα μάτια του κόσμου και για εντυπωσιασμό….) κατάφερε να εκλέξει έναν εκπρόσωπο στο 15 μελές συμβούλιο. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα και ταυτόχρονα την υποχρέωση να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και να προσπαθήσουμε ο σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος να ανακτήσει το χαμένο κύρος του, μέσα από το έργο του, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

—->6) Τέλος αφού είναι ίση η ψήφος μου με του κάθε συναδέλφου ως πότε θα είναι…δεδομένο ότι 1272 συνάδελφοι στην Αθήνα θα εκλέγουν 7 μέλη του συμβουλίου και 3039 συνάδελφοι εκτός Αττικής (οι τριπλάσιοι) μόλις 8….γιατί η ψήφος των συνάδελφων των Αθηνών μετράει τριπλή και δεν αλλάζετε το καταστατικό?Δεν έφτασε η 5ετία μήπως κι έμεινε στη μέση το έργο σας?

Ας Ανασυγκροτήσουμε λοιπόν το ΣΠΜΕ!

 

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account