ένα σχόλιο του Νίκου Γκανίλα- προέδρου της Αντιπροσωπείας της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

Καλοδεχούμενη η ερώτηση του συναδέλφου ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν σχετικά με την ενίσχυση της απασχόλησης στον κατασκευαστικό κλάδο.

Στην ερώτηση επισημαίνει 2 αιτίες που αποτελούν τροχοπέδη γιά την ανάπτυξη του κλάδου:

α) τον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης των επενδύσεων
β) τις ανισότητες μεταξύ των χωρών Βορά – Νότου

Από την μεριά μας έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα :

1) μήπως ο κ. Παπαδημούλης πρέπει να απευθύνει την ίδια ακριβώς ερώτηση προς την Κυβέρνηση, ρωτώντας την για τις αιτίες του χαμηλού ρυθμού επενδύσεων, αφού κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει καμία επένδυση (μικρή ή μεγάλη) κατά την θητεία αυτής της Κυβέρνησης;

Διότι άλλο είναι να μην έρχεται στη χώρα μας καμία επένδυση (οπότε, μπορεί να μας φταίνε οι άλλοι) και άλλο να τις διώχνουμε εμείς οι ίδιοι!

2) σίγουρα γνωρίζει ο κ. Παπαδημούλης ότι η συνεισφορά του Ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου στο ΑΕΠ είναι περίπου μηδενική, έναντι της συνεισφοράς του στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ σε ποσοστό 8.6% για το 2016. Γιατί λοιπόν δεν ρωτάει την Κυβέρνηση, τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την ανατροπή αυτής της θλιβερής ευρωπαϊκής πρωτιάς;

3) επίσης σίγουρα γνωρίζει σε τί ποσοστό του ευρωπαικού ΑΕΠ ανέρχεται ο προυπολογισμός των ευρωπαικών προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό γιά την χώρα μας είναι στο 3.5% του Ελληνικού ΑΕΠ.

Γι αυτό, προτού ζητήσουμε τα ρέστα από τους εταίρους μας, ας σκεφθούμε τι μέτρα πρέπει να λάβουμε εμείς γιά την ανάταξη του κατασκευαστικού κλάδου, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

Με λίγα λόγια ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ κ. Παπαδημούλη!

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account