Ανακοίνωση της Ανασυγκρότησης Μηχανικών 16/6/2017.

To περασμένο Σ/Κ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ στην Αθήνα. Την πρώτη ημέρα (10/6) σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από οκτώ ώρες,μετά και από προτάσεις μας η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, αποφάσισε μεταξύ άλλων ,την άμεση σύσταση επιτροπών για τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, την ανασύσταση των μητρώων,των αδειοδοτήσεων, την ανανέωση του κώδικα δεοντολογίας και το νέο τρόπο απόδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος. Τις εισηγήσεις μας και τις σχετικές αποφάσεις της Αντιπροσωπείας μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το παραπάνω αποτέλεσμα, που προέκυψε μετά από πολιτισμένο διάλογο των Αντιπροσώπων, οργανωμένο από το προεδρείο του σώματος. Παρά τις διαφωνίες μας στο τέλος υπήρξε κοινό έδαφος και οι περισσότερες αποφάσεις πάρθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Επίσης αποφασίστηκε το πλαίσιο και οι κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσουν οι εκπρόσωποί μας στη διαδικασία καθορισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων των διπλωματούχων μηχανικών που βρίσκεται σε εξέλιξη και επιφορτίστηκαν οι επιστημονικές επιτροπές του ΤΕΕ, με την ευθύνη να συμβάλλουν στη διαδικασία, ακολουθώντας τις οδηγίες τις Αντιπροσωπείας, που αποτυπώνονται στη σχετική απόφαση που ελήφθη με ευρύτατη πλειοψηφία.

Ο συν. Μήτρου αναπτύσσει τις προτάσεις της Κίνησης, στη συνεδρίαση.

Στόχος της ομάδας των Αντιπροσώπων μας, υλοποιώντας και τις σχετικές αποφάσεις της Κίνησης, είναι το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή τους στις παραπάνω επιτροπές να συμβάλλουν στην παραγωγική λειτουργία τους και να προωθήσουν τις προτάσεις της Ανασυγκρότησης Μηχανικών, που βρίσκουν σύμφωνους ολοένα και περισσότερους συναδέλφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρόταση για την ίδρυση του επαγγελματικού ταμείου, που θα καταθέσουμε στην αρμόδια επιτροπή, συνυπογράφουν -κατόπιν ενσωμάτωσης παρατηρήσεων τους- οι παρατάξεις της ΔΥΝΑΜΗ, ΑΚΜΗ καθώς και αντιπρόσωποι από τη ΔΗΣΥΜ. Ζητούμενες τώρα είναι οι ακόμα μεγαλύτερες συνθέσεις, για να διαμορφωθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα με κοινή πρόταση των παραπάνω επιτροπών,στις συνεδριάσεις της Α/ΤΕΕ, που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο Φθινόπωρο-Χειμώνα.

Τη δεύτερη ημέρα (11/6) έγινε συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον και το σώμα κατέληξε σε κείμενο αρχικών παρατηρήσεων. Στον παραπάνω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν καθώς και το τελικό κείμενο.

 

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account