Ένα σχόλιο του Νίκου Γκανίλα-Πολιτικού Μηχανικούis (6)

Με το δελτίο τύπου της 4/3/2016, η Α.Β. ανακοίνωσε την πρόθεσή της γιά σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 70 εκατ,, γιά να καλύψει το δυσμενές σενάριο της κεφαλαιοποίησής της.
Λόγω όμως της επισφαλούς σημερινής οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας και του υψηλού ρίσκου που θα κληθεί να αναλάβει ο υποψήφιος δανειστής, το επιτόκιο δανεισμού αναμένεται πολύ υψηλό, σε βαθμό που να καθίσταται ασύμφορο.
Η σύναψη ενός ασύμφορου ομολογιακού δανείου, όχι μόνον θα επιδεινώσει τα οικονομικά δεδομένα της τράπεζας, αλλά θα συμπαρασύρει το κόστος δανεισμού επιχειρήσεων και ιδιωτών κατά την μετακύλησή του στην αγορά. Με προφανή δυσμενή αντίκτυπο στην συμβολή της τράπεζας στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, στην οποία (όπως ισχυρίζεται) επιθυμεί να συμβάλει.
Ο πρόεδρος και η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ (ως μεγαλομέτοχοι που ελέγχουν πλειοψηφικά την τράπεζα) πρέπει να παρέμβουν, ιδιαίτερα μετά την καθίζηση της τελευταίας «επένδυσης» των 382 εκατ. στην ΑΜΚ της τράπεζας (κατέρρευσε στο ένα τρίτο), ώστε να αποτρέψουν ένα ακόμη επενδυτικό φιάσκο.
Λόγω της σημερινής και της μελλοντικής τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account