σχόλιο του Δημήτρη Μήτρου -συντονιστή της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

Προειδοποίηση «εκτάκτων καιρικών φαινομένων» για το ΤΕΕ (τώρα που είναι νωρίς):

Το τεχνικό επιμελητήριο έχει «μικρύνει» κεντρικά. Επικρατεί η «του ενός ανδρός αρχή» όπως το έχουμε θίξει πολιτικά πολλάκις.Δεν λειτουργεί η αντιπροσωπεία του και οι θεματικές επιτροπές του.

Έχουμε θέσει επανειλημμένα θέμα μη τήρησης του χρονοδιαγράμματος των προβλεπόμενων ελέγχων των πεπραγμένων της διοικούσας επιτροπής του από την αντιπροσωπεία του, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους ιθύνοντες ή τουλάχιστον ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση,να δούμε τώρα τι θα κάνει το εποπτεύον υπουργείο.

Επίσης το τεε ΔΕΝ διαθέτει τον υπηρεσιακό μηχανισμό για να κάνει διαγωνισμούς δημοσίων έργων ευρείας κλίμακας και σίγουρα δεν είναι τεχνική εταιρεία για να κάνει μελέτες και έργα.Είναι επιστημονικός φορέας και όχι Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου με τεχνικό αντικείμενο. Συνεπώς για να μην «στεναχωρηθούμε» όλοι στο μέλλον καλό είναι αυτά να τα μαθαίνουν οι υπουργοί και γενικότερα οι κυβερνητικοί παράγοντες για να μην μας λένε μετά ότι δεν τα γνώριζαν.

Όλοι θέλουμε ένα τεε πρωταγωνιστή,αλλά κανείς μας -πλην όσων το νέμονται- πιστεύω δεν θέλει ένα επιμελητήριο «μαγαζάκι».

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account