του Νίκου Γκανίλα , πολιτικού μηχανικού, προέδρου της αντιπροσωπείας της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

Καθολική ήττα υπέστησαν οι «κομματικές» παρατάξεις στις εκλογές του ΣΑΘ. Η συμμετοχή στις εκλογές κάποιων παρατάξεων με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους προέλευση και ένταξη, δεν γίνεται πλέον αποδεκτή από τους Μηχανικούς. Ο διαχωρισμός των ψηφοφόρων με βάση την κομματική τους απόχρωση (θυμίζει το γνωστό απορρυπαντικό με τους μπλε, κόκκινους και πράσινους κόκκους) υποτιμά την νοημοσύνη των συναδέλφων! Ας μην ξεχνάμε ότι ο κομματικός συνδικαλισμός και ο λαϊκισμός είναι δύο από τις κύριες αιτίες της κατρακύλας της χώρας μας.

Δεν παραγνωρίζουμε βέβαια, ότι οι Μηχανικοί έχουν και πολιτική άποψη και ιδεολογική ένταξη. Άλλο όμως η πολιτική άποψη και η ιδεολογική ένταξη, και άλλο ο κομματικός συνδικαλισμός (με την μορφή τουλάχιστον που λειτουργεί στην πατρίδα μας). Άλλο ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και αριβισμός των διαττόντων κομματικών αστέρων (κορυφαίο πρόσφατο  παράδειγμα ο συν Σπίρτζης), και άλλο οι  υγιείς  και ειλικρινείς  προσπάθειες των συναδέλφων που μοχθούν για τα προβλήματά μας (χωρίς ανταλλάγματα).

Το τίμημα των πρακτικών του παρελθόντος υπήρξε βαρύ για τον κλάδο. Το 70% των συναδέλφων απέχει από τα κοινά, διατηρώντας την χειρότερη άποψη για το ΤΕΕ, τους συλλόγους και την συνδικαλιστική μας ηγεσία, ενώ ιστορικοί σύλλογοι (όπως ο ΣΠΜΘ) απαξιώθηκαν και διαλύθηκαν από εκείνους που τους « διοικούσαν».

Για τους λόγους αυτούς η πλειονότητα των συναδέλφων στηρίζει πλέον τις παρατάξεις που προτάσσουν τα επαγγελματικά προβλήματα από τις κομματικές πρακτικές. Όσο το κίνημα των « επαγγελματικών παρατάξεων» δυναμώνει, τόσο θα δυναμώνουν το ΤΕΕ, οι κλαδικοί  σύλλογοι και η φωνή των μαχόμενων Μηχανικών. Ο επόμενος στόχος μας είναι η συμβολή στην ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, μέσω των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, στο πεδίο των τεχνικών έργων, του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account