mia-thumb-large

Χρόνος, μια έννοια που απαιτεί…επαναπροσδιορισμό, για τις εκλογές του ΣΠΜΕ… 🙂

Ένα σχόλιο του Νίκου Γκανίλα-πολιτικού μηχανικού (τ.προέδρου του ΣΠΜΘ)

Η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ που δεν έγινε γιατί έλειπε ο ταμίας (ή δεν τον είδαμε στο βήμα) και η έκθεση της εξελεγκτικής.. Η δεύτερη που διακόπηκε γιατί δεν υπήρχε απαρτία (λες και υπήρχε στην πρώτη)..Η τρίτη που θα γίνει τον Ιούνιο, μήπως κάνουμε τις εκλογές κατά τον Αύγουστο (που είναι και παχιές οι μύγες)..Βέβαια, αν καταφέρουν και τις κάνουν με αυτή την μικρή καθυστέρηση (των 2 χρόνων), θα είναι σίγουρα μία μεγάλη επιτυχία του ΣΠΜΕ.
Αναμφίβολα, όσοι απο τους (λιγοστούς) συναδέλφους παρακολούθησαν τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για την πραγματοποίηση της Γ.Σ, μόνο θλίψη, αγανάκτηση και ερωτηματικά αποκόμισαν.
ΘΛΙΨΗ, όταν διαπίστωσαν :
1) την ανικανότητα του απερχόμενου Δ.Σ να προσκομίσει την έκθεση οικονομικών πεπραγμένων της εξελεγκτικής και την απουσία του ταμία, πράγμα που χρησιμοποιήθηκε σαν λόγος αναβολής.
2) την διακοπή της Γ.Σ γιά » διαβούλευση» μεταξύ των παραγόντων των παρατάξεων περί του πρακτέου, ενώ η εικόνα στην αίθουσα θύμιζε σκηνές απο το MUPPET SHOW, όπου έβλεπες τους παράγοντες του Συλλόγου (οι περισσότεροι με άσπρα μαλιά), άλλους να τσακώνονται γιά την ερμηνεία των διατάξεων του καταστατικού και άλλους να μαδούν τη μαργαρίτα με το ερώτημα, «να γίνουν εκλογές ή να μη γίνουν?».

αρχείο λήψης

«…η εικόνα στην αίθουσα της ΓΣ κατά τη διακοπή,θύμιζε σκηνές από το…MUPPET SHOW….» 🙂

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ γιατί :
1) με τις πρακτικές τους κατάφεραν να μετατρέψουν τον μεγαλύτερο Σύλλογο των Μηχανικών (20000 χιλιάδες μέλη), σε ΣΥΛΛΟΓΟ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ, και να τον διαχειρίζονται καμμιά σαρανταριά συνάδελφοι (τόσοι ήταν παρόντες στην πρώτη Γ.Σ), δλδ ίσα-ίσα τα μέλη του Δ.Σ και από δυό-τρεις εκπρόσωποι κάθε παράταξης.
2) για την ουσιαστική κατάργηση του καταστατικού (καταντώντας το κουρελόχαρτο) και την αντικατάστασή του από τις αποφάσεις των παραγόντων των κομματικών παρατάξεων, που αποφασίζουν σε αγαστή συνεργασία κατά πλειοψηφία και κατά το δοκούν.
3) για την περιφρόνηση των συναδέλφων της περιφέρειας (επαρχίας για την ακρίβεια) που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα γιά να παρακολουθήσουν τις στημένες παρωδίες Γ.Σ.Ακόμη και ο καθορισμός της ώρας έναρξης των Γ.Σ ( 5.30 το απόγευμα) που στερεί την δυνατότητα της επιστροφής των συναδέλφων «της επαρχίας» αυθημερόν στην πόλη τους, δείχνει την προχειρότητα και τον αμοραλισμό αυτών που διαχειρίζονται τον Σύλλογο.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ γιά το :
1) αν ο Συλλογος αυτός (όπως τον κατάντησαν) μπορεί στην πράξη να λειτουργεί σαν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, όταν στην πράξη δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε σαν Σύλλογος ΑΘΗΝΑΣ.
2) ποιό το νόημα να διατηρείται ένας Σύλλογος-σφραγίδα που κάνει εκλογές όταν θυμάται, που συνεδριάζει αραιά και που και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ παρίστανται «τρεις κι ο κούκος», η δε δραστηριότητα του Συλλόγου κορυφώνεται ένα μήνα πριν τις εκλογές, προκειμένου να εκλεγούν κάποιοι που μετά εξαφανίζονται.
3) τι άλλο να υποθέσουμε ότι αποτελεί κίνητρο για όσους επιθυμούν διακαώς να εκλεγούν, εκτός απο την εγγραφή υποθήκης στην κομματική επετηρίδα, ή άντε το πολύ-πολύ την εξασφάλιση σειράς προτεραιότητας για καμμιά θεσούλα στο Δ.Σ της ATTICA BANK ή άλλης παρεμφερούς και ανάλογα επικερδούς θέσης.
Αγαπητοί συνάδελφοι, δυστυχώς, οι λύσεις που απομένουν είναι οι ακόλουθες :
Α) η αναβάθμιση του Συλλόγου μέσα από τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές και η καταδίκη των κομματικών παρατάξεων
Β) η διάλυση του Συλλόγου απέχοντας από τις εκλογές και αρνούμενοι να στείλουμε υποψηφιους απο την περιφέρεια, οι οποίοι αν εκλεγούν ούτως η άλλως θα εκφράζουν στον ΣΠΜΕ την προσωπική τους άποψη ή την άποψη της παράταξής τους.
Η δική μας άποψη είναι ότι ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, με τη μαζική συμμετοχή μας.
Όσο γιά την όψιμη «ενωτική» πρόταση ορισμένων αυτοπροσδιοριζόμενων αριστερών παρατάξεων, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατι η οποιαδήποτε ενωτική προσπάθεια θα πρέπει να έχει αριστερό (ή δεξιό) κομματικό πρόσημο, λες και τα προβλήματα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της πενίας και της μετανάστευσης των Μηχανικών ή τα ειδοποιητήρια του ΤΣΜΕΔΕ έχουν χρώμα κόκκινο, μπλε ή πράσινο…

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account