attica_bank-1

του Νίκου Γκανίλα-πολιτικού μηχανικού – ιδρυτικού μέλους της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

Γέμισε με συνεντεύξεις και αναρτήσεις τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΤΕΕ το τελευταίο δίμηνο. Προτάσεις για την σωτηρία του επαγγέλματος, για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την ανεργία των Μηχανικών και πολλά άλλα. Και γεννιέται σε όλους μας το εύλογο ερώτημα : ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ? ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ?

Στον απολογισμό του ισχυρίζεται, ότι επί των ημερών του το ΤΕΕ πέτυχε πολλά. Εμείς όμως γνωρίζουμε, ότι επί των ημερών του, διαλύθηκε το ΤΣΜΕΔΕ, από έναν ανεκδιήγητο Υπουργό, τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος επί μήνες  κορόιδευε τον ίδιο και όλη την διοίκηση του ΤΕΕ, μέσω ενός προσχηματικού διαλόγου. Επί των ημερών του επίσης «έσκασε» το σκάνδαλο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, με εκπαραθύρωση των «τραπεζιτών Μηχανικών» από τον κ. Στουρνάρα. Ενώ ο ίδιος μέχρι τότε «δεν γνώριζε τίποτα για τον φόνο», και γι αυτό ζήτησε να διερευνηθεί το σκάνδαλο από την ΤτΕ, για να πληροφορηθεί τι συνέβη !!

Η μεγάλη και ιστορική παράταξη που τον στηρίζει, επαίρεται ότι «παρήγαγε έργο τους τελευταίους 18 μήνες»! Δηλαδή τους προηγούμενους απόeidop_plhr_222 αυτούς ήταν ανύπαρκτη ? Στην πραγματικότητα όμως και στους 18 τελευταίους μήνες ήταν ανύπαρκτη και αποσιωπά το γεγονός της διάλυσης των μεγάλων επιστημονικών συλλόγων (πέραν της διάλυσης του ΤΕΕ), όπως ο ΣΠΜΕ και ο ΣΠΜΘ, που διοικούσε με απόλυτη πλειοψηφία.

Θλιβόμαστε όμως για την κατάντια « της ανεξάρτητης και αδέσμευτης παράταξης που για πολλά χρόνια εκπροσωπούσε τους φιλελεύθερους Μηχανικούς του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου και οι οποίοι πίστευαν στην ελεύθερη οικονομία και την ιδιωτική πρωτοβουλία», ιδιαίτερα όσοι από εμάς υπήρξαν ιδρυτικά της μέλη. Γιατί κατάντησε να προβάλει σαν μοναδικό επιχείρημα για την υπερψήφισή της, την κομματική στήριξη και την κομματική πειθαρχία, λες και οι Μηχανικοί είναι ιδιοκτησία κάποιου κόμματος, ή ότι θα πρέπει να τους υποδείξει κάποιο κόμμα τι πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές του ΤΕΕ. Μάλιστα οι οπλαρχηγοί της παράταξης, το πήγαν και παραπέρα, ισχυριζόμενοι ότι : «εφόσον εκλέχθηκε ο συγκεκριμένος νέος αρχηγός, έχουμε έναν λόγο παραπάνω για να ψηφίσουμε την παράταξη (λες και αν είχε εκλεγεί κάποιος άλλος, δεν θα έπρεπε).

Μας προξενεί εντύπωση η τόσο έντονη αντίδραση ορισμένων, απέναντι σε μία μικρή παράταξη, όπως η Α.Μ. Φαίνεται πως το διακύβευμα των εκλογών αλλά και η ζημιά που υπέστη το κατεστημένο του ΤΕΕ, είναι πολύ μεγαλύτερη από όση φανταζόμασταν! Άλλως πως, δεν εξηγείται η επιστράτευση μέχρι και  δημοσιογράφων- παπαγάλων που δημοσιεύουν πληροφορίες «από αξιόπιστες πηγές» σε λογικές τιμές, η αναπαραγωγή κατάπτυστων δημοσιευμάτων ( που δήθεν δεν τα επικροτούν) και πολλά άλλα.

voteΜέχρι και ενεργούμενα του Υπουργού Σπίρτζη μας έχουν αποκαλέσει. Εμάς όμως, παρεμπιπτόντως, μας ξέχασε ο κ. Υπουργός, και ούτε Προέδρους στο ΤΣΜΕΔΕ μας διόρισε, ούτε τραπεζίτες μας έκανε, ούτε κανένα δανειάκι μπόρεσε να πάρει από την τράπεζα των Μηχανικών κάποιος από εμάς για να βολευθεί στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Εκτός τούτου οι απόψεις μας για τον κ. Σπίρτζη, τον κ. Κατρούγκαλο και όλους όσους αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των Μηχανικών, αλλά και για τις πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης που οδηγούν τη χώρα στα βράχια, είναι καταγεγραμμένες στον ιστότοπό μας. Και ως γνωστόν, τα γραπτά μένουν και οριοθετούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον καθενός.

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account