Ανακοίνωση της Ανασυγκρότησης Μηχανικών 28/7/2016

parthenon-flagsΤο προηγούμενο διάστημα , με αρθρογραφία, ανακοινώσεις  και παρεμβάσεις στα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ, στηλιτεύαμε την κατάσταση που επικρατούσε στην τράπεζα Αττικής. Φυσικά το ΤΕΕ και η διοίκηση του ταμείου (παλαιά και νέα) μας αγνοούσαν.Ακόμη και όταν συνυπογράψαμε σαράντα μηχανικοί, επιστολή (μπορείτε να τη δείτε εδώκαι τη στείλαμε στο νέο πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ συν. Κωνσταντίνο Μακέδο και τα μέλη του Δ.Σ., δεν πήραμε καμία απάντηση, ενώ όταν στην 10η τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ ΤΚΜ ρωτήσαμε το συν. Μακέδο, για το πως και με ποια σύνθεση αποφασίσθηκε από το ταμείο μας ,η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της τράπεζας Αττικής, με την εκ νέου συμμετοχή των πέντε μηχανικών που συμμετείχαν και στο προηγούμενο Δ.Σ., λάβαμε την απάντηση (δύο φορές ρωτήσαμε και δύο φορές απάντησε το ίδιο), «ότι η απόφαση ελήφθη με νόμιμο τρόπο».Νωρίτερα μας είχε τονίσει ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τους κανόνες της σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης και ότι οι συνάδελφοι μηχανικοί είναι στελέχη με τραπεζική εμπειρία. (Την άποψη μας για το θέμα, όπως την έχουμε εκφράσει με παλαιότερη ανακοίνωσή μας, μπορείτε να τη δείτε εδώ).

ΔΥΣΤΥΧΩΣ  για το κύρος του τεχνικού επιμελητηρίου και την αξιοπρέπεια του κλάδου, δύο εβδομάδες αφότου είχαν δοθεί στην Αντιπροσωπεία οι παραπάνω απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ, και ένα μήνα σχεδόν από την Γενική Συνέλευση της τράπεζας που επικύρωσε την εισήγηση του κυρίου μετόχου (ΤΣΜΕΔΕ) για τη σύνθεση του Δ.Σ. ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ  -δια μέσου της τραπέζης της Ελλάδος- και ξήλωσαν τα πέντε μέλη μηχανικούς που συμμετείχαν και στην προηγούμενη περίοδο στο ΔΣ . Τις σχετικές ανακοινώσεις της τράπεζας μπορείτε να τις δείτε εδώ.

12509822_669589303182399_1529312770688463650_nΦίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Το ξήλωμα  κάθε παρεούλας και του κομματισμού που μαράζωσε το ΤΕΕ και τον κλάδο, δεν είναι αρχείο λήψης (3)δουλειά των ξένων αλλά των Ελληνίδων και των Ελλήνων μηχανικών. Μια ολόκληρη χρονιά λέγαμε το αυτονόητο και οι θεσμικοί «παράγοντες» του ΤΕΕ μας λοιδορούσαν ή μας αγνοούσαν. Έπρεπε να επέμβει η…τρόικα για να γίνει το αυτονόητο???

Που ήταν τόσο καιρό ο πρόεδρος του ΤΕΕ? Είχε άποψη για τις επιλογές του ΤΣΜΕΔΕ που ακύρωσε η τράπεζα της Ελλάδος? Τι έχει να πει τώρα που προσωπικός πολιτικός του φίλος είναι ανάμεσα στα μέλη που παύθηκαν?  

Προηγήθηκε των διορισμών σχετική συζήτηση στο ΤΕΕ?

Ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ νιώθει άνετα στη θέση του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τη στιγμή που εισηγήθηκε και ελήφθη η απόφαση για το διορισμό όσων απομακρύνθηκαν, με νόμιμη μεν αλλά μειωμένη δε,σύνθεση του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ? 

Ποιοι είναι τελικά υπεύθυνοι, για τη δραματική μείωση της συμμετοχής των μηχανικών στη διοίκηση μιας τράπεζας που το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών το έχει το ταμείο τους?

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι

Είναι καιρός -για τη χαμένη τιμή του τεχνικού κόσμου-να στείλουμε το «διακομματικό ιερατείο» του Επιμελητηρίου στο σπίτι του και να ξανακτίσουμε ένα νέο ΤΕΕ,!

Ας Ανασυγκροτηθούμε!

Δύναμή μας η ηθική  συμπαράστασή σας!

 

1 Comment

Comments are closed.

 1. γκονης 2 έτη ago

  Ολα όσα αναφέρετε είναι σωστά!

  Αλλά περιμένετε απάντηση από ανθρώπους χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού, που έχουν αναλάβει τις θέσεις τους υποστηριζόμενοι από το άθλιο πολιτικό σύστημα που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σήμερα σε μία αποικία του 19 ου αιώνα!

  Μή περιμένετε άλλο!

  ΠΡΟΧΩΡΕΊΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΖΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΎΣ

  Ξεκινείστε με τον πρώην πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ, τον κ Γαμβρίλη.

  Εχετε αποτυπωμένες πλήρως, τις ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της Τρ. ΑΤΤΙΚΗΣ, από την έκθεση ελέγχου της ΤτΕ για την περιοδο 2014-15, που ασκούσε και τον ρόλο του προέδρου της.

  Αυτή η κακοδιαχείρηση οδήγησε την τράπεζα σε δύο χαμένες ανακεφαλαιοποιήσεις που ζημίωσαν το ταμείο μας πάνω από 600 εκ ευρώ!

  Ξεκινείστε την προσπάθεια 40 μηχανικοί και θα προστεθούν καθ΄ οδόν εκατοντάδες συνάδελφοι.

  Μόνο με τον καταλογισμό της ευθύνης μπορεί να ξεκινήσει μία αλλαγή στην πατρίδα μας!

© 2015 Ανασυγκρότηση Μηχανικών: σχεδιάζοντας ένα νέο ΤΕΕ

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account