Ανακοίνωση της Ανασυγκρότησης Μηχανικών 2/6/2018

 

Το Σάββατο 9 Ιουνίου έχει προγραμματισθεί η 2η τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ στην Αθήνα. Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές ως τώρα, η προηγούμενη έγινε πριν από ένα χρόνο, ενώ ο Νόμος προβλέπει ότι οι τακτικές συνεδριάσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε δύο μήνες.

Η παρελκυστική στάση των διοικούντων του ΤΕΕ, ελέω των κομμάτων, οι οποίοι θέλουν να παίρνουν όλες τις αποφάσεις του φορέα χωρίς δημόσιες συνεδριάσεις, έχει οδηγήσει σε αυτή την πολιτική ανωμαλία. Οι ακτιβιστικές πρωτοβουλίες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με τις οποίες διέλυσαν ορισμένες συνεδριάσεις, για άλλους λόγους, «έριξαν νερό στο μύλο» όσων δεν θέλουν το δημόσιο θεσμικό έλεγχο των αποφάσεων τους.

Στη συνεδρίαση του επόμενου Σαββάτου πρόκειται , μεταξύ άλλων, να επανέλθουμε με επερωτήσεις , όπως ορίζει ο κανονισμός της Α/ΤΕΕ, σε 12 ερωτήσεις που έχουμε θέσει προς τη ΔΕ ΤΕΕ , για ότι συνέβη τα τελευταία τρία χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ και την τρ. Αττικής και ιδιαίτερα στην περίοδο που έγινε η μετάβαση στον ΕΦΚΑ και το ΤΜΕΔΕ και έγινε η παύση όλων των μηχανικών από τη διοίκηση της τράπεζας, μετά την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδας και των Ελεγκτικών μηχανικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τις επόμενες μέρες θα ζητήσουμε από το προεδρείο της Αντιπροσωπείας, να καλυφθεί ζωντανά η συνεδρίαση με livestreaming ή να βιντεοσκοπηθεί και να δημοσιοποιηθεί από την ιστοσελίδα του ΤΕΕ, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να λάβουν γνώση, όσων θα συζητηθούν για αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Και ενώ η συνεδρίαση δεν έχει στην ατζέντα της κάποιο «ακανθώδες» θέμα για να έχουμε πάλι κινητοποιήσεις από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, για τη μη πραγματοποίηση της, ένα -κατά τη γνώμη μας- διαδικαστικό σφάλμα από το προεδρείο της Αντιπροσωπείας, οδήγησε στο γεγονός ότι το επόμενο Σάββατο θα απαιτείται απαρτία του 50%+1 για να γίνει η συνεδρίαση (100+1 μέλη τουλάχιστον) , αντί του  25%+1 (50+1 μέλη). Χωρίς να μπούμε σε διαδικαστικές λεπτομέρειες που δεν ενδιαφέρουν τους περισσότερους συναδέλφους, συνοπτικά εξηγούμε, ότι το προεδρείο οδήγησε το σώμα , σε αυτή την απαιτούμενη απαρτία των 101 μελών για να προσθέσει ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη ενώ μπορούσε να το πράξει και στη συνεδρίαση με την μικρότερη απαιτούμενη απαρτία των 50 μελών. Η φύση του θέματος που ήταν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ο κανονισμός, θα ήταν οι εγγυήσεις, ότι το θέμα θα γινόταν αποδεκτό για συζήτηση, από όλους.

Έτσι οδηγούμαστε σε μια συνεδρίαση το επόμενο Σάββατο όπου θα πρέπει να συγκεντρωθούν στην Αθήνα 101 από τους 200 Αντιπροσώπους του ΤΕΕ. Πράγμα που δεν έγινε με ευθύνη των κομματικών παρατάξεων τον προηγούμενο Μάρτιο.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις παρατάξεις, να συμμετάσχουν με τους Αντιπροσώπους τους στη συνεδρίαση. Το επόμενο Σάββατο, καλούμε όλους τους Αντιπροσώπους,  που επιθυμούν  τη διαφάνεια και το δημοκρατικό διάλογο στο επιμελητήριο, να δώσουν το «παρών».

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!

Ας Ανασυγκροτηθούμε!

 

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account