Μήνυμα-παρέμβαση του προέδρου της Αντιπροσωπείας της Ανασυγκρότησης Μηχανικών, συν. Νίκου Γκανίλα

Η Ανασυγκρότηση Μηχανικών στο σύντομο χρονικό διάστημα παρουσίας της στο χώρο των Μηχανικών, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, με συνεχείς παρεμβάσεις και στοχευμένες  προτάσεις για τα προβλήματα του τεχνικού κόσμου.

Οι παρεμβάσεις αυτές στοχεύουν σε τρεις κατευθύνσεις :

  • Στην αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας του ΤΕΕ, το οποίο έχει καταντήσει ΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ-ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ που κουβαλάει όλες τις παθογένειες του δημόσιου τομέα και του κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού (κομματικού). Για τους περισσότερους συναδέλφους αποτελεί ένα « ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ» και πολλοί άλλοι αδιαφορούν για την ύπαρξή του.
  • Στον εντοπισμό, την ανάδειξη και την προώθηση όλων των μεταρρυθμίσεων που κατά την γνώμη μας είναι αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό των δομών παραγωγής των τεχνικών έργων και την αξιοποίηση και προστασία του περιβαλλοντικού αποθέματος. Και όταν λέμε «μεταρρυθμίσεις» δεν εννοούμε αυτές του τύπου «ασφαλιστική μ/ρ Κατρούγκαλου», ή την «φορολογική μ/ρ Τσακαλώτου που γδέρνει τους πολίτες», αλλά ουσιαστικές μ/ρ όπως η κωδικοποίηση της πολεοδομικής Νομοθεσίας, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, το θεσμικό πλαίσιο μελέτης –  κατασκευής των Δ.Ε., η απλοποίηση του συστήματος αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων κλπ.
  • Στην συμβολή των Μηχανικών στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της χώρας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάταξη της εθνικής οικονομίας και παράλληλα την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Μηχανικών. Πρέπει να τονίσουμε ότι για την Α.Μ. το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα των Μηχανικών είναι Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. Είναι λοιπόν ανεπίτρεπτο να κωφεύει το ΤΕΕ, όταν διαπιστώνεται ότι ο τεχνικός κλάδος είναι εντελώς εκτός πλάνων του υπό σύνταξη εθνικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης 2021. Ή όταν κάθε χρόνο διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση αδυνατεί να πιάσει τον στόχο του προυπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ο οποίος μάλιστα είναι πάρα πολύ χαμηλός.

Η Ανασυγκρότηση Μηχανικών λοιπόν, με τις παρεμβάσεις της, επιχειρεί να δώσει στόχους και προσανατολισμό στη διοίκηση του ΤΕΕ. Να χαράξει την πολιτική με την οποία πρέπει να πορευθεί. Οι παρεμβάσεις μας δεν γίνονται με στόχο την προσωπική προβολή κάποιων μελών μας, ούτε για την επιβολή κάποιας κομματικής ατζέντας. Η κριτική που ασκείται στην σημερινή Κυβέρνηση, θα συνεχισθεί και σε κάποια άλλη επόμενη, που θα αδικεί τον τεχνικό κόσμο και θα αγνοεί τις προτάσεις του. Γιατί σε εμάς δεν υπάρχει ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ούτε ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΕΣΕΔΙΑ !

Στον αντίποδα, υπάρχουν οι κομματικές παρατάξεις, που λειτουργούν με παλαιοκομματικές πρακτικές και συνδικαλιστικές τακτικές που έφεραν την οικονομία της πατρίδας μας στο σημερινό χάλι. Σιγά –  σιγά τα κόμματα,στην προσπάθειά τους να εκσυγχρονισθούν, αποκηρύσσουν τους  συνδικαλιστές παλαιάς κοπής και παύουν να δίνουν «χρίσματα» σε παρατάξεις και πρόσωπα. Στο ΤΕΕ, δυστυχώς οι εκπρόσωποι των παλαιοκομματικών παρατάξεων (που όταν τα πράγματα δυσκολεύουν για αυτούς συνεργάζονται με σύμπνοια ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικών θέσεων), αρνούνται να αποδεχθούν και να προωθήσουν αξιόλογες και αναγκαίες προτάσεις και δράσεις μας, επειδή μόνο και μόνο προέρχονται από την Ανασυγκρότηση Μηχανικών! Ίσως ονειρεύονται ακόμη να γίνουν Πρόεδροι τραπεζών, υποψήφιοι Δήμαρχοι, Βουλευτές, ακόμη και Υπουργοί (ζηλεύοντας ίσως την δόξα του τέως συναδέλφου Σπίρτζη)…

 

Τους πληροφορούμε όμως ότι η Ανασυγκρότηση Μηχανικών θα συνεχίσει σαν μία «συνδικαλιστική» παράταξη διαφορετικού τύπου. Που εφαρμόζει τις αρχές της συμμετοχικής Δημοκρατίας στην πράξη, χωρίς στεγανά. Με ανοιχτές δημόσιες διαδικασίες και με την βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διατηρούμε την επαφή με τους συναδέλφους σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Συνάδελφοι, το μοναδικό κέρδος για εμάς, είναι η ικανοποίηση της επίτευξης των στόχων μας επ’ ωφελεία των Μηχανικών. Η ικανοποίηση του ξηλώματος του σάπιου κατεστημένου στο  ΤΕΕ, που υποβαθμίζει την νοημοσύνη μας θεωρώντας τους Μηχανικούς πρόβατα μαντρωμένα στο κομματικό μαντρί και μας θυμούνται κάθε τρία χρόνια ζητώντας μας να ψηφίζουμε πρόσωπα με μοναδικό κριτήριο το κομματικό χρίσμα, ασχέτως ικανοτήτων. Ε, δεν θα τους περάσει, γιατί εξ αιτίας τους οι Μηχανικοί αλλά και ολόκληρος ο λαός μας, έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια πολλούς εξευτελισμούς !

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account