corfu-original-3143του Νίκου Γκανίλα-Πολιτικού Μηχανικού, ιδρυτικού μέλους της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

Αγαπητέ περιφερειάρχη, σύντροφε Γαλιατσάτο,

με μεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια, πληροφορηθήκαμε την σθεναρή στάση σου απέναντι στους Γερμανούς επενδυτές – εκμεταλλευτές της FRAPORT, στους οποίους ορθά-κοφτά δήλωσες κατά λέξη ότι : » οι Γερμανοί επενδυτές είναι ανεπιθύμητοι, γιατί δεν έρχονται εδώ σαν φίλοι ή σαν πραγματικοί επενδυτές, αλλά έρχονται σαν εκμεταλλευτές της υπεραξίας (!) των Ελλήνων εργαζομένων και επίσης έρχονται σαν εκμεταλλευτές της κοινωνικής συμπραξίας (?) που έχουν δημιουργήσει οι Έλληνες εργαζόμενοι και η τοπική οικονομία στο σύνολό της». Εμείς πιστεύουμε, ότι η ηρωική αυτή στάση μπορεί να συγκριθεί μόνο με την στάση των 300 του Λεωνίδα στην αρχαιότητα ή έστω με την στάση των Ελλήνων στο έπος του 40.

Η στάση σου αυτή απέναντι στους επενδυτές-εκμεταλλευτές εξ άλλου δικαιολογείται και από το γεγονός ότι τελευταία συνωθείται μεγάλος αριθμός επενδυτών- ενδιαφερομένων γιά την ΠΙΝ, που προέρχονται από την Κούβα, την Βενεζουέλα, την Β.Κορέα, άντε και από την Συρία, που δεν επιθυμούν να εκμεταλλευθούν την υπεραξία και την κοινωνική συμπραξία των Ελλήνων εργαζομένων. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες της Α.Μ., το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα σχετίζεται και με την προσέγγιση επενδυτών ( εκτός από το κατευόδιο του Φιντέλ).

Βέβαια, όχι μόνον οι Γερμανοί επενδυτές είναι ανεπιθύμητοι, αλλά και όλοι οι Γερμανοί τουρίστες που επισκέπτονται την ΠΙΝ, γιά να κάνουν διακοπές και να διασκεδάσουν, εκμεταλλευόμενοι τους Έλληνες ξενοδόχους, τους εστιάτορες και την κοινωνική συμπραξία γενικότερα! Οπότε δεν θα μας χαλούσε, αν έπεφτε και κανένα κομμάτι σοβά στο κεφάλι τους, από αυτά που πέφτουν συχνά-πυκνά στο σύγχρονο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Έτσι, γιά να μην ξαναπατήσουν στην Ελλάδα.

Πρέπει επίσης να σε συγχαρούμε γιά την πίστη σου στον θεσμό της συμμετοχικής δημοκρατίας, που εκφράσθηκε με το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ γιά την ιδιωτικοποίηση ή μη των αεροδρομίων, και που έφερε σε πέρας το τμήμα πληροφορικής της περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς (!?). Αν και πιστεύουμε ότι έκλεψες την ιδέα από την Θεσσαλονίκη (που είναι και η έδρα της Α.Μ.), όπου πολύ πιό μπροστά εμείς κάναμε δημοψήφισμα με κάλπη, κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, προκειμένου να μην μας πάρουν το νερό εκμεταλλευτές-επενδυτές, και κορακιάσουμε!

varoufakis_tsakalotos_katrougkalos2_2010Ακόμη πρέπει να σε συγχαρούμε γιά το θάρρος σου να θέσεις τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του, καλώντας τον : «να αντισταθεί στα εκβιαστικά και αντιλαϊκά τελεσίγραφα των δανειστών». Εμείς πιστεύουμε ότι αν τελικά δεν εισακουσθείς, θα πρέπει να διοργανώσεις νέο δημοψήφισμα με το ερώτημα : αν θα πρέπει να αποσχισθεί η ΠΙΝ από την Ελλάδα ή όχι .

Και εμείς συμφωνούμε, ότι οι διαφορές μεταξύ των πολιτών πρέπει να λύνονται προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη. Γι αυτό δικαιολογούμε απόλυτα την προσφυγή της ΠΙΝ και του δήμου Κέρκυρας στο ΣτΕ, αφού μεταξύ άλλων κακών, τέτοιου είδους επενδύσεις θα προκαλούσαν βέβαιη βλάβη στην βίδρα lutra-lutra, στην posidonia oceanica, στα αποδημητικά πτηνά και το οικοσύστημα της περιοχής !!! Χώρια που τέτοιες προσφυγές συμβάλλουν και στην καταπολέμηση της ανεργίας των δικαστικών, αφού στα επόμενα 10 χρόνια (τουλάχιστον) θα γίνεται «το σώσε».
στα δικαστήρια.

Εκτός όμως από την προσφυγή στην δικαιοσύνη, υπάρχουν και πιό σίγουροι και επιστημονικοί τρόποι γιά να διώξουμε τους θρασείς επενδυτές. Όπως π.χ. να απορρίψουμε τα κουρελόχαρτα που μας φέρνουν και μας τα παρουσιάζουν σαν «ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ» (χωρίς να σέβονται την lutra-lutra) ή ακόμη να τους ζητήσουμε να ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ.Πάντως πληροφορίες και σχετική τεχνογνωσία, μπορείς να πάρεις από τον σύντροφο Σκουρλέτη, ή τον αναμπάμ-μπαμπαντάμ απόγονο του Βελουχιώτη Σπίρτζη, που έχουν ακυρώσει τόσες και τόσες ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνικό, Σκουριές, ΟΛΠ κλπ.).
Γιά όλους αυτούς τους λόγους, κράτα την σπίθα της επανάστασης αναμένη !! VIVA LA REVOLUTION !!

Εκ μέρους των συντρόφων της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΝΙΛΑΣ

Υ.Γ. Σου θυμίζουμε ότι πριν από 15 μέρες, στείλαμε επιστολή στον ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ (έναν από τους επενδυτές-εκμεταλλευτές), γιά να του θυμίσουμε ότι επενδύοντας στην Ελλάδα έγινε από εμίρης κακομοίρης. Τώρα πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να γίνεις εσύ εμίρης στη θέση του εμίρη-κακομοίρη !!

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account