Δήλωση του συντονιστή της εκτελεστικής επιτροπής της Ανασυγκρότησης Μηχανικών συν. Δημήτρη Μήτρου , για τις διαδικασίες εκλογής οργάνων διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο-11/4/2017.

Καταρχήν αφού ευχαριστήσω τα μέλη της Αντιπροσωπείας της Ανασυγκρότησης Μηχανικών, για την εκλογή μου ως συντονιστή της εκτελεστικής επιτροπής της Κίνησης και τη μεγάλη συμμετοχή τους στη σχετική μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα ήθελα να σημειώσω τα ακόλουθα για μια άλλη εκλογική διαδικασία- όχι τόσο εκσυγχρονισμένη- αυτή που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σ/Κ στην Αθήνα για την εκλογή των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ (τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ):

1. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εκλεγέντες και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους. Η Ανασυγκρότηση Μηχανικών θα συνεργασθεί με όλους για το καλό του κλάδου, χωρίς προκαταλήψεις.
2. Θερμά συγχαρητήρια οφείλουμε στο Χρόνη Ακριτίδη από την Κίνηση ΤΕΕ από την Αρχή, που παρά τον πόλεμο λάσπης που του έγινε και του γίνεται ακόμη  , στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ήταν ο μόνος που για λόγους αρχής,κατέβηκε στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής,απέναντι στο συν. Στασινό, την ώρα που οι επικεφαλής άλλων «μεγάλων κομματικών παρατάξεων» όχι μόνο δεν πήραν ανάλογες πρωτοβουλίες αλλά λειτούργησαν σαν «πολιτικοί υποτελείς» του νυν προέδρου του ΤΕΕ, προδίδοντας τη ψήφο των συναδέλφων που τους εμπιστεύθηκαν!
3.Θα ήθελα επίσης να δώσω συγχαρητήρια από καρδιάς και στο συντοπίτη μας από τη Θεσσαλονίκη, τον Παναγιώτη Αντιβαλίδη για την εκλογή του στη ΔΕ του ΤΕΕ, με τον οποίο θα συνεργασθούμε στενά τα επόμενα χρόνια και για τα θέματα της Β. Ελλάδας, μια και καμία άλλη παράταξη (ούτε η παράταξη Στασινού με τα 5 μέλη στη νέα ΔΕ ΤΕΕ) δεν εξέλεξε εκπρόσωπο από τη Θεσσαλονίκη στη νέα Διοικούσα.
4. Από το πως εφήρμοσε τον κανονισμό σε ότι αφορά τις αντικαταστάσεις των παραιτηθέντων μελών της Α/ΤΕΕ, το προεδρείο της, ενδεχομένως προκύπτει νομικό πρόβλημα, μια που πιθανόν να πάσχουν ακυρότητας οι διαδικασίες εκλογής που έγιναν στο ΤΕΕ ΤΚΜ, όπως έγκαιρα είχαμε επισημάνει. Θα διερευνήσουμε το θέμα επισταμένα.

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account