attica-bank_1-thumb-large

ένα σχόλιο του Νίκου Γκανίλα-Πολιτικού μηχανικού

Φίλες και φίλοι, όπως διαπιστώσαμε, καμιά πενηνταριά χιλιάδες Μηχανικοί (τουλάχιστον) διαθέτουν τα επαγγελματικά προσόντα γιά να γίνουν Πρόεδροι στην ATTICA BANK. Aυτό προκύπτει πληροφορούμενοι από το πληροφοριακό δελτίο της τράπεζας τα επαγγελματικά προσόντα του Προέδρου της, συναδέλφου ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΜΒΡΙΛΗ, όπου αναφέρει «πολιτικός Μηχανικός-εργολήπτης ιδιωτικών και δημοσίων έργων με μεταπτυχιακό στην αντοχή υλικών του πανεπιστημίου της Παβίας».

Προφανώς και δεν απαιτείται καμμία γνώση των οικονομικών, ούτε εμπειρία στο τραπεζικό σύστημα, αφού μπορείτε και εσείς να μάθετε περί αυτών «στου κασίδη το κεφάλι», όπως ακριβώς έμαθε και ο εν λόγω συνάδελφος. Ετσι εξ άλλου δημιουργούνται στην Ελλάδα τα πάσης φύσεως στελέχη του κρατικού μηχανισμού (ως παρατρεχάμενοι Υπουργών, Βουλευτών, Κομματικών συνδικαλιστών κλπ.).
Μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο βέβαια να γίνετε και εσείς Αντιπρόεδροι στο ΕΤΑΑ, Πρόεδροι στο ΤΣΜΕΔΕ και μέλη της Αντιπροσωπείας, αν είστε έξω από τις κλίκες της Αθήνας, αλλά είναι απλά θέμα διασυνδέσεων, διαπλοκής και στρατηγικών. Εξ άλλου είναι «να μην πάρει το κολλάει» κανείς.
Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν λύνετε -πρώτα απόλα- το πρόβλημα της ζωής σας, αφού εξασφαλίζετε μιά δουλειά γιά πολλά χρόνια «βρέξει χιονίσει». Οπως ο συν. ΓΑΜΒΡΙΛΗΣ που είναι μέχρι το 2009 Αντιπρόεδρος, στη συνέχεια Πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος, μετά Πρόεδρος (σκέτο)-εκτελεστικό μέλος και τέλος Πρόεδρος (σκέτο)-μη εκτελεστικό μέλος (δλδ διακοσμητικός), και όλα αυτά βέβαια ως αναγνώριση της επιτυχημένης πολυετούς θητείας του, αφού επι των ημερών του η τράπεζα είχε
το 2009 κέρδη 9.4εκατ.-το 2010 ζημίες 7.4 εκατ. -το 2011 ζημίες 249εκατ.-το 2012 ζημίες 181εκατ.- το 2013 ζημίες 112εκατ.- το 2014 ζημίες 49.9εκατ. και πάει λέγοντας.
Ακόμη ως επί πλέον αναγνώριση η ATTICA BANK, έσπευσε να ανανεώσει τη θητεία του ως Προέδρου γιά 3 χρόνια (Μάρτιος 2016-Μάρτιο 2019) από τις 28/8/2015 δηλαδή προτού λήξει η σημερινή του θητεία, μήπως και χάσει ένα τραπεζικό στέλεχος τέτοιου βεληνεκούς.
Επίσης, αναμφισβήτητα, είναι και μία δουλειά επικερδής, αν σκεφθείτε ότι ο κ. Πρόεδρος εισπράττει ως ετήσια αποζημίωση 260000 ευρώ (μικτά όμως) από μία τράπεζα που δίνει μάχη κεφαλαιακής επιβίωσης, είναι όμως πολύ γαλαντόμα ως προς τα στελέχη της (περισσότερο απο τις άλλες Ελληνικές τράπεζες που τσιγκουνεύονται να αμείψουν σωστά τα στελέχη τους)
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, πέραν του κωμικοτραγικού της υπόθεσης, αναφέρουμε τα παραπάνω γιά να εξηγήσουμε τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε στην ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ και στην ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΤΕΕ, αφού ο εν λόγω συνάδελφος δεν μπήκε εκεί από μόνος του, αλλά κάποιοι τον τοποθέτησαν και τον στηρίζουν. Και όλα αυτά πάνω στις δικές μας πλάτες, κατασπαταλώντας τους πόρους του ταμείου μας και τους κόπους μιας ζωής.

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account