cat-engineers2

 

του Νίκου Γκανίλα – Πολιτικού Μηχανικού*

Όσα συμβαίνουν σήμερα στο ΤΕΕ είναι μία μικρογραφία των όσων συμβαίνουν στην ευρύτερη κοινωνία. Η αποτυχία των Κομμάτων να ασκήσουν πολιτική προς όφελος της χώρας, μεταφέρεται στο χώρο του ΤΕΕ από τις Κομματικές παρατάξεις που αδυνατούν να ασκήσουν πολιτική προς όφελος τψν Μηχανικών. Ανίκανοι πολιτικοί ( Βουλευτές-Υπουργοί ) που σε κανονικές συνθήκες αδυνατούν να διευθύνουν το περίπτερο της γειτονιάς τους, αντιπροσωπεύονται επάξια στο ΤΕΕ από ανίκανους Κομματικούς συνδικαλιστές που δεν αντιλαμβάνονται καν το λόγο παρουσίας τους στο ΤΕΕ, επενδύουν όμως σε επωφελή ανταλλάγματα.Οπως η εκάστοτε Κυβέρνηση στελεχώνει τον κρατικό μηχανισμό με μοναδικό κριτήριο την κομματοφροσύνη (ασχέτως ικανοτήτων και γνώσεων), έτσι και ο μηχανισμός του ΤΕΕ στελεχώνεται από στελέχη των Κομματικών παρατάξεων ( και μάλιστα η μοιρασιά γίνεται ανάλογα με τα ποσοστά τους), ασχέτως αν τα άτομα αυτά μπορούν να ανταποκριθούν. Με αποτέλεσμα, όσο κυβερνούν οι ανίκανοι και βασιλεύει η αναξιοκρατία στο κράτος ( γενικότερα) και στο ΤΕΕ (ειδικότερα),τόσο οι πολίτες απομακρύνονται απέχοντας μαζικά ( ακόμη και από τις εκλογές).
Νομίζω λοιπόν ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου γιά να δραστηριοποιηθούν όλοι, όσοι προβληματιζονται γιαυτή την κατάσταση. Να στηριχθεί κάθε υγιής προσπάθεια, στοιχιζόμενοι όλοι πίσω από εκείνους που έχουν τη γνώση, το μεράκι και τη δύναμη να προσφέρουν στην πατρίδα απο οποιονδήποτε χώρο ( όπως το ΤΕΕ), ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ. Ας το κάνουμε οι παλιότεροι προς χάριν των νέων , είτε είναι τα παιδιά μας ,είτε τα παιδιά φίλων και συναδέλφων. Ας το κάνουν οι νέοι για να αποδείξουν ότι οι κόποι τους πρέπει να καρποφορήσουν και η αξία τους ότι πρέπει να αναδειχθεί.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι δημιουργίας της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ. Οσοι αρχίσαμε αυτόν τον αγώνα δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άλλο αμέτοχοι την κατρακύλα της πατρίδας μας, την οικονομική καταστροφή, την δυστυχία των συνανθρώπων μας εγκαταλείποντάς την έρμαιο στα χέρια των ανίκανων, των δογματικών και των επιτήδειων. Οραματιζόμαστε την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, σαν έναν πολιτικό φορέα που θα παρεμβαίνει όχι μόνο στο ΤΕΕ, αλλά σε όλες τις κρατικές δομές που εμπλέκονται οι Μηχανικοί ( δομημένο περιβάλλον-ενέργεια-υποδομές-μεταφορές κλπ ). Ακόμη πιστεύουμε ότι απο τους Μηχανικούς ( μέσω ενός υγιούς ΤΕΕ ) πρέπει να ανάψει η πρώτη σπίθα γιά τη χάραξη μιάς ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ παράλληλα με την επιχειρούμενη δημοσιονομική προσαρμογή, κάτι που κανένα Κόμμα και καμμία Κυβερνηση δεν τολμά να ακουμπήσει.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, αν σου αρκεί να διαχειρίζονται τις τύχες σου οι ανίκανοι και να παρακολουθείς αμέτοχος τον κατήφορο, τότε μπορείς να απέχεις. Αν όμως επιθυμείς » να το προσπαθήσεις » βοήθησέ μας με τη συμμετοχή σου στην ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, μια πολιτική παράταξη των Ευρωπαϊστών Μηχανικών που θέλει να βλέπει τα πράγματα ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

*Ο Νίκος Γκανίλας ήταν ιδρυτικό μέλος της ΝΔΦΚ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,της ΔΚΜ και τώρα είναι ιδρυτικό στέλεχος της Ανασυγκρότησης Μηχανικών.

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account