14330142_783038128504182_1895500778343360443_n

Ανακοίνωση της Ανασυγκρότησης Μηχανικών-4/11/2016

Και οι τελευταίοι αφελείς από όσους πίστεψαν ότι «η μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου» έχει θέσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης, διαψεύσθηκαν, και μάλιστα σε λίγους μόνο μήνες. Και ενώ το αίμα των θυμάτων του νέου Νόμου (ασφαλισμένων και συνταξιούχων) είναι ακόμα νωπό, τα τύμπανα του πολέμου ηχούν και πάλι για τους πολίτες και για την τύχη του νέου ΕΦΚΑ. Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ από την ημέρα κοινοποίησης του σχεδίου Νόμου Κατρούγκαλου εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, που διατυπώθηκαν στο άρθρο : «ΑΠΟΤΕΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ?»

eidop_plhr_222Δυστυχώς επαληθευτήκαμε, όταν μετά την…σκληρή διαπραγμάτευση λίγων μηνών με τους θεσμούς, ψηφίσθηκε το ασφαλιστικό εξάμβλωμα Κατρούγκαλου με πλήρη υποχώρηση της Κυβέρνησης ακόμη και στις βασικές γραμμές, όπως η προικοδότηση του νέου φορέα με πάγιους πόρους. Και πάλι αντιδράσαμε, με σχετική ανακοίνωση με τίτλο : «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΤΩΡΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ». Βέβαια, εξυγίανση του νέου φορέα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προικοδότηση του ΕΦΚΑ με πάγιους πόρους, την στιγμή που όλοι οι ασφ. φορείς που συγχωνεύονται, κουβαλούν τα όσα μύρια ελλείμματα και προβλήματα. Προτίμησαν όμως να πνίξουν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι πλέον δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις.

13177911_720110551463607_123307870822084477_nΜαζί με τα θύματα του Νόμου όμως, κηδεύτηκε και το ταμείο των Μηχανικών, το ΤΣΜΕΔΕ, ένα εύρωστο ταμείο, όπου ήταν κατατεθειμένοι για δεκαετίες οι κόποι χιλιάδων Μηχανικών, που συνέβαλαν στην ανασυγκρότηση, στην ανάπτυξη και στην ευημερία της χώρας. Εμείς στην ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, το αποχαιρετήσαμε με μια ανακοίνωση ( κάτι σαν επικήδειο) :«ΤΣΜΕΔΕ- ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ».

Στο σημείο αυτό αξίζει να σταθούμε στις παιδαριώδεις αντιδράσεις του απερχόμενου Προέδρου του ΤΕΕ, συν. Στασινού, που ως μέσον αντίδρασης στην λαίλαπα Κατρούγκαλου, πρότεινε την παραπομπή και διαγραφή από το ΤΕΕ των Μηχανικών- Βουλευτών που ψήφισαν τον Νόμο, όταν μετά από προσχηματικό διάλογο 3 μηνών με τον Υπουργό βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων και τότε μόνον διαπίστωσαν την κοροϊδία. Κατόπιν όλων αυτών όμως, καμία ενέργεια και καμία αντίδραση, ούτε για την τιμή των όπλων. Εμείς πάλι καταθέσαμε τις προτάσεις μας, προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη σχετική ανακοίνωσή μας : «ΤΣΜΕΔΕ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ? ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ?»

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την ενημέρωση των συναδέλφων για τους αυτόκλητους σωτήρες του κλάδου και της κοινωνίας, της τελευταίας στιγμής προ των εκλογών. Ευτυχώς τα γραπτά μένουν. Ελπίζουμε να έχουν αντιληφθεί ότι ο χαβαλές και η μικροπολιτική στο ΤΕΕ, μας τελείωσαν…

Τις προτάσεις μας, όπως ψηφίστηκαν στο πρόσφατο ιδρυτικό μας συνέδριο, μπορείτε να τις δείτε σε σχετικό video εδώ.

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account