Ανακοίνωση της Ανασυγκρότησης Μηχανικών 18/9/2017

Το προεδρείο της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, χωρίς καμία διαβούλευση με την παράταξή μας , όπως όφειλε, προχώρησε σε δίμηνη αναβολή για το Δεκέμβριο της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ για τις 7-8/10.

Στο σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας απέστειλε το προεδρείο της Αντιπροσωπείας στις 14/9 ,αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

Είχαμε προγραμματίσει για τις 7-8 Οκτωβρίου 2017 τη Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. για την αλλαγή του Θεσμικού Πλαισίου.

Σήμερα, συνεκτιμώντας την προχθεσινή Απόφαση της Δ.Ε. ΤΕΕ (12/9/2017) να καταθέσει στην Αντιπροσωπεία Τ.Ε.Ε. προς έγκριση τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2018 στο τέλος Νοεμβρίου καθώς και τη γενικότερη δυσμενή οικονομική συγκυρία που θα επιβάρυνε οικονομικά εσάς αλλά και το Τ.Ε.Ε. με δύο Συνεδριάσεις μέσα σε ένα μήνα, συγκαλούμε την Αντιπροσωπεία Τ.Ε.Ε. στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 με θέματα :

1.Τροποποίηση Θεσμικού Πλαισίου Τ.Ε.Ε. και

2.  ΄Εγκριση Προϋπολογισμού Οικονομικού ΄Ετους 2018

Επειδή στην προθεσμία που είχε δοθεί έως 30 Ιουνίου 2017  για την αποστολή προτάσεων για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου του Τ.Ε.Ε, ανταποκρίθηκαν αρκετές παρατάξεις αλλά όχι όλες, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν και θέλουν οι προτάσεις τους να ληφθούν υπόψη από το Προεδρείο, να τις καταθέσουν έως την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, δεδομένου ότι συγκαλείται συνεδρίαση  του Προεδρείου την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 σχετικά.»

Κατόπιν τούτων την επομένη, Παρασκευή 15/9, αποστείλαμε στο προεδρείο επιστολή με την οποία εκφράζουμε την διαφωνία μας για την δίμηνη αναβολή,επισημαίνουμε τις νομικές και τις λειτουργικές προεκτάσεις της , προτείνουμε τη λύση της συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης με το σύστημα που διαθέτει το ΤΕΕ, τη ζωντανή μετάδοσή της και τέλος ζητούμε από το προεδρείο να αναθεωρήσει την απόφασή του. 

Τη σχετική επιστολή μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Τέλος θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η λήψη τέτοιων αποφάσεων χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση με όλες τις παρατάξεις αντιβαίνει στους κανόνες της εύρυθμης λειτουργίας του οργάνου. Και επειδή το προεδρείο επικαλείται τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τη συζήτηση του προϋπολογισμού, για την αναβολή, ι το επόμενο διάστημα σε συνεργασία και με άλλες παρατάξεις θα καταθέσουμε προτάσεις για την αύξηση και την ορθολογική διαχείριση των πόρων του επιμελητηρίου, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και το νοικοκύρεμα των δαπανών του.

Όσο για την έλλειψη της διαβούλευσης για την αναβολή -επειδή ίσως είμαστε και λίγο βόρεια και μακριά από τα κέντρα λήψεως αυτών των αποφάσεων-θα θέλαμε να θυμίσουμε σε όλους την ιστορική φράση «No Taxation Without Representation«.

 

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account