2392279

Χατήρια δεν χαλάει, βάζει κόσμο αβέρτα…στα ιδρύματα.

ένα σχόλιο από το Νίκο Γκανίλα-Πολιτικό Μηχανικό

«Χρειαζόμαστε κάθε χρόνο περίπου 2.200 νέους φοιτητές. Αυτοί, μαζί με όσους ήδη σπουδάζουν και μαζί με τους ήδη υπάρχοντες Μηχανικούς, επαρκούν γιά τα επόμενα 40 χρόνια», δήλωσε ο Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ ως Πρόεδρος του ΤΕΕ στις 5/3/2013.

Συμφωνούμε απόλυτα με τον τ. Πρόεδρο.

Άλλωστε η Ελλάδα με 11260000 κατοίκους διαθέτει περί τους 110.000 Μηχανικούς, που αναλογούν στο 1% του πληθυσμού, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 0.48%.

Παρόλα αυτά, 2 χρόνια μετά (2015), ο Υπουργός, πλέον, ΣΠΙΡΤΖΗΣ, κατ εξοχήν αρμόδιος Υπουργός γιά τα θέματα των Μηχανικών, συναίνεσε στην αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα τμήματα των πολυτεχνικών σχολών ΑΕΙ, από 2230 (το 2013) σε 2505 (το 2015), εν μέσω μάλιστα μιάς οξύτατης επαγγελματικής κρίσης στο χώρο μας.

Βέβαια, τέτοιες πράξεις πολιτικού τυχοδιωκτισμού και ασύδοτου λαικισμού, είναι καθιερωμένες πλέον στον εγχώριο πολιτικό βίο από καιρό, στη συγκεκριμμένη όμως περίπτωση αποτελούν έσχατη μορφή κοροιδίας των συναδέλφων, διότι προέρχονται από έναν Υπουργό πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ, και έναν άλλον ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ (Μπαλτάς- Υπουργός παιδείας)!

bored-at-work-clip-art-480418Περισσότερο κραυγαλέα όμως, είναι η απουσία της διοίκησης του ΤΕΕ από τον προβληματισμό, καθώς και η αποχή από οποιασδήποτε μορφής αντίδραση κατά των Μπαλτάδων και των Σπίρτζηδων.

Αναρωτιόμαστε, αν αυτό το πολύ σοβαρό (κατά την άποψή μας) θέμα, βρίσκεται στην ατζέντα του προέδρου ΣΤΑΣΙΝΟΥ και αν έχει κάνει μέχρι σήμερα κάποια παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας. Διότι καλοί είναι οι λογαριασμοί που μας έκανε ο Πρόεδρος γιά τη δεδομένη χασούρα που θα προκύψει από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου, που ούτως ή άλλως είναι μία χαμένη υπόθεση γιά τους Μηχανικούς, αλλά θα πρέπει να έχει αντιληφθεί ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μία μόνο παράμετρο του προβλήματος των Μηχανικών.

Ελπίζουμε να έχει αντιληφθεί ότι Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ!

Αλλά, επ’ αυτού θα επανέλθουμε λίαν συντόμως.

©2021 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account