του Νίκου Γκανίλα, πολιτικού μηχανικού, προέδρου της αντιπροσωπείας της Ανασυγκρότησης Μηχανικών

Ο Αλέκος είναι ένας έμπειρος Μηχανικός, στον οποίον ο Έλληνας επιχειρηματίας Χρήστος αναθέτει την έκδοση της οικοδομικής άδειας και των απαραίτητων εγκρίσεων, προκειμένου να υλοποιήσει κάποια επένδυση (παραθαλάσσια τουριστική μονάδα), όπως γράφει σε άρθρο του στην Καθημερινή ο συνάδελφος Στασινός (πρόεδρος του ΤΕΕ για όσους δεν το γνωρίζουν).

Στην περίπτωση όμως του Προέδρου ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση « τα λέω στην πεθερά να τα ακούει η νύφη». Γιατί, από ποιόν περιμένει άραγε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ να υλοποιήσει την πρότασή του για ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ που θα περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις (αρχαιολογία, δασαρχείο κλπ.) για την έκδοση μίας οικοδομικής άδειας, ώστε να μην τρέχουν οι ταλαίπωροι Μηχανικοί από υπηρεσία σε υπηρεσία?

Αν λοιπόν έχει κάποια πρόταση ο Πρόεδρος, γιατί δεν την καταθέτει στην Δ.Ε. του ΤΕΕ για προώθηση και υλοποίηση μέσω των πολλών επιτροπών και ομάδων εργασίας του ΤΕΕ, αντί να την δημοσιοποιεί μέσω μίας εφημερίδας? Σε τι αποσκοπούν τέτοιου είδους τακτικές?

Συνάδελφε Πρόεδρε, αν παραβλέψουμε το χαμηλό επίπεδο του άρθρου σου (που εκθέτει και το κύρος του ΤΕΕ που εκπροσωπείς), θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο πολιτικαντισμός και η εκπλήρωση των πολιτικών φιλοδοξιών έχουν και τα όριά τους. Και ιδιαίτερα όταν γίνονται στις πλάτες των Μηχανικών, που περιμένουν από το ΤΕΕ έργα και όχι λόγια του αέρα (άρθρα σε εφημερίδες), ευχολόγια και μετάθεση ευθυνών σε τρίτους!

Υ.Γ. φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος του ΤΕΕ μέσω άρθρων στις εφημερίδες, απευθύνεται στον εαυτό του διαμαρτυρόμενος και αποδίδοντας ευθύνες σε τρίτους προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του ΤΕΕ …

©2020 Ανασυγκρότηση Μηχανικών

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account